(Lierposten)

Å være best i Europa i en idrettsgren er få forunt når man har rundet 78 år. For tre uker siden ble han norsk mester, men at han at på til skulle dra hjem fra Vilhelmsborg i Danmark som europamester hadde han aldri trodd.

Drømmen var å kunne klatre opp på pallen, men utover i konkurransen forsto han at mulighetene for edelt metall var til stede.

Fort og feilfritt

– Jeg visste jeg var god i dressur og fikk en annenplass der. Dagen etter var det maratonkjøring, og jeg var godt forberedt – også der ble det en annenplass. Foran presisjonskjøringen gikk jeg løypa i flere timer og viste hvilken fart jeg skulle ha i svinger. Jeg var den eneste som kjørte fort nok og feilfritt. Konkurrentene var enten gode i det ene eller det andre – nå var det min tur til å være best sammenlagt. Jeg har en fjerdeplass som best tidligere, og at jeg nå skulle gå helt til topps hadde jeg absolutt ikke forventa, sier Holmin.

Han er eldstemann på landslaget i kjøring med hest og trener mye for å kunne hevde seg blant den aller ypperste elite. I tillegg er han storfornøyd med oppfølgingen han får gjennom å være landslagsutøver.

– Jeg har en psykiater som hjelper meg, og jeg har blitt sterkere både fysisk og psykisk enn tidligere. Det er mye nerver som kan slå inn, men nå hadde jeg kontroll, forteller Erik.

Holmin er tidenes første europamester fra Sylling rideklubb. Klubbleder Elin Hilling har aldri hørt om noen eldre internasjonale mestere innenfor hestesporten.

– Man blir vel overrasket om det finnes noen eldre innenfor andre idretter også, sier Hilling.

God hest

– Fikk du reaksjoner på at du hevder deg så godt i en alder av 78?

– Hver dag, mange ganger. Alle konkurrenter syntes det var gøy at jeg var med, og var veldig begeistret over at jeg vant – det var ingen som forventa dette av meg. Jeg tenkte først å gi meg da jeg ble 70, men så tenkte jeg på 75. Nå skal jeg holde på til jeg blir 80, så får vi se. Jeg har en veldig god instruktør og en kjempeflink groom nå. I tillegg har jeg en veldig god hest som nå er 15 år, og som kan være på topp i fem til ti år til – så får vi se hvor lenge jeg holder da, humrer den nybakte europamesteren, som er klar for nordisk mesterskap neste år og nytt Europamesterskap om to år i Tyskland.