DRAMMEN: – Da kan det bli glatt, sier Ingrid Bentsen, som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Hun har altså ikke så mange forhåpninger å komme med for folk som er grundig lei av hålkeføre. Tvert imot ser det altså ut til å være mer i vente av glatte torg, fortau og veier, og første runde kommer allerede til natten, tror Bentsen.

LES OGSÅ: Se bilene seile på hålka: – Jeg så panikken

Fryser på

– I dag mandag blir den mildeste dagen, med regn av og til, mest i ettermiddag. Til natten blir det derimot mindre skyer, og det vil fryse på, så da kan det bli glatt, sier hun.

Tirsdag bikker gradestokken over null igjen, med delvis klarvær, før det skyer på mot kvelden, med trolig regn i byen og snø i marka.

LES OGSÅ: Nå kommer hålka – spesielt ett produkt rives ut av hyllene nå

Snø i byen

– Natt til onsdag ser det ikke ut til å bli frost, og været framover vil nok variere en god del, med temperaturer litt over og litt under null, sier Bentsen.

Flere lavtrykk ligger ute i Nordsjøen, og ventes å passere oss de nærmeste dagene. Det blir trolig som regn i byen og snø i marka.

– Først nærmere helga vil temperaturen synke noe, og det kan komme snø i byen, sier meteorologen.

LES OGSÅ: Vann i veibanen skaper trøbbel langs Svelvikveien

Påfyll i marka

For skifolket ser det altså ikke ut til å være noe problem at det plasker og renner mye vann i byen. Det er mye snø i marka, og ser altså ut til å komme noe påfyll de nærmeste dagene.

På Norefjell er det meldt under null stort sett hele uka, og påfyll av snø flere dager.