Gå til sidens hovedinnhold

Erkerivalene møtes for 36. gang

Det er klart for Ælv Classico. For 36. gang i nyere tid spilles lokalderbyet mellom SIF og MIF.

DRAMMEN/MJØNDALEN: Men erkerivalene Strømsgodset og Mjøndalen har ikke møttes så ofte i fotballens eliteserie i årenes løp. Kun 17 av 35 tidligere lokaloppgjør har vært på øverste nivå.

Lørdag kl. 18.00 på Marienlyst er det imidlertid duket for en ny duell i eliten. SIF ligger trygt plassert på 9. plass på tabellen, mens MIF på sisteplass må vinne for å ha fortsatt håp om å redde plassen.

Vegard Hansen må unnvære Ole Amund Sveen som er syk, mens Strømsgodset må klare seg uten førstekeeper Viljar Myhra. Slik stiller lagene:

Strømsgodset:

Morten Sætra, Lars Vilsvik - Ari Leifsson - Gustav Valsvik - Jonathan Parr, Johan Hove - Herman Stengel - Kreshnik Krasniqi, Haldor Stenevik - Fred Friday - Tobias Fjeld Gulliksen.

Mjøndalen:

Idar Lysgård - Syver S. Eriksen, Markus Nakkim, Nikolas Walstad, Joackim O. Solberg, Stian S. Aasmundsen, Christian Gauseth, Isaac Twum, Lars O. Larsen, Benjamin Stokke, Martin R. Ovenstad.

På statistikken over interne oppgjør i Eliteserien er det knalljevnt. Godset har sju seire, mens MIF har seks. Fire kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 26–22 i de marineblås favør.

Men på den totale statistikken på 35 kamper i Eliteserien, 1. divisjon og NM siden 1967 leder Mjøndalen klart med 18–12 (fem uavgjort) - mye grunnet den store dominansen på slutten av 1970- og hele 1980-tallet.

Strømsgodset hadde trøbbel før seriestart og var spådd i bunnen av ekspertene, men det er blitt en opptur. Grunnlaget er lagt med sterke resultater på hjemmebane. SIF står med åtte seire, tre uavgjort og to tap på Gamle gress. Bare topplagene Bodø/Glimt, Molde og Kristiansund har tatt flere poeng hjemme. Og sist ble gulljagende Molde banket med hele 6–0 i Drammen.

Mjøndalen har løftet seg noe i det siste, og står med fire poeng på de tre siste matchene. I siste bortekamp ble det 2–2 mot Odd. Men bruntrøyene har bare kapret én seier på 13 bortekamper, og det var i seriestarten mot Sandefjord (3–0) i mai.

Det endte 1–1 mellom MIF og Godset på Consto Arena i juni. Martin Rønning Ovenstad ga vertene ledelsen, mens Halldor Stenevik utlignet.

Les også

Drammens Tidende lader opp til Ælv Classico

Les også

Sætra i fiendtlig territorium: – Du vet vi er i Mjøndalen?

Kommentarer til denne saken