(NETTAVISEN): I to tidligere sesonger har flere kjendisdeltakere gått gjennom et beintøft treningsregime og en streng diett i «16 ukers helvete» for å få et sunnere sinn og en sunnere kropp.

Nå er det kjent at nok en kjendisgjeng skal kjempe seg gjennom de tøffe 16 ukene når innspillingen av tredje sesong er rett rundt hjørnet. Til den nye sesongen har det også blitt gjort noen endringer.

Kristin (33) måtte sette drømmen på vent da hun ble gravid: – Jeg tenkte at det var nå eller aldri

Ny endring

Denne gangen skal Espen PA Lervaag (45), Mia Gundersen (61), Abubakar «Abu» Hussain (34), Martine Halvorsen (25), og ekteparet kjent fra «Skal vi danse», Alexandra Kakurina (39) og Glenn Jørgen Sandaker (38), gå gjennom det krevende opplegget som varer i 112 dager.

Espen Lervaag er fra Hurum og har blitt et kjent ansikt for mange gjennom sin deltakelse i realityprogrammene «Kompani Lauritzen» og «Farmen Kjendis». I disse dager er Lervaag igjen aktuell på tv-skjermen gjennom humorserien «Innebandykrigerne». Nå skal han altså bryne seg på nye utfordringer.

Men opplegget i den nye sesongen blir derimot litt annerledes enn tidligere sesonger. Ifølge en pressemelding fra Discovery skal deltakere gjennom en bootcamp, hvor de tilbringer mer tid sammen og at de skal svette seg gjennom seks ulike bootcamps i løpet av sesongen.

På disse samlingene skal de bli enige om et stort, felles og private gruppemål, som i slutten av perioden skal fullføres sammen.

Årets deltakere får tips og veiledning med trening av tidligere langrennsløper Martin Johnsrud Sundby (38), og nyttige råd om kosthold av klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

Discovery-programmet er ingen konkurranse, de har bare seg selv og sine forventninger å måle seg etter, og de har alle forskjellige målsettinger de vil nå.

Trenger et dytt

Mia Gundersen sier til Nettavisen at hun er både spent og motivert for opplegget hun snart skal gjennom, og hun gleder seg til å finne tilbake til formen hun en gang hadde.

Hun legger ikke skjul på at treningsrutinene har blitt slappe, særlig etter så mange år med koronarestriksjoner og strenge regler for treningssentre.

– Det har blitt til at jeg har gitt litt faen, for å si det mildt, sier Gundersen til Nettavisen.

Selv om motivasjonen har gått opp og ned, er «16 ukers helvete»-programmet det lille dyttet Gundersen trenger nå, ifølge henne selv:

– Jeg har tenkt lenge at «nå må du komme i gang». Jeg har vært støttemedlem på treningssenteret, yogamatter har blitt liggende i stua, og jeg har ikke rørt vektene mine en gang, sier hun og legger til at hun håper å inspirere andre i samme situasjon.