Født og oppvokst på Åssiden med sterk forkjærlighet for byen og Godset til tross for at han er bosatt i Lier.

– Jeg brenner for Drammen og distriktet og håper som ansvarlig redaktør å sette dagsorden i en spennende tid med store forvandlinger i bymiljøet.

Espen Sandli sier at han vil gi lesere både på nett og i avis, saker som engasjerer og berører.

– Det er viktig å understreke at når man skal lede et mediehus må hjertet for området være med og man må kjenne folka som bor her.

Han er karakterisert som en sterk lagbygger og en veldig jovial fyr med et hjerte som banker hardt for lokaljournalistikk og Drammen.

Stolt redaktør

– Som ektefødt drammenser er jeg selvsagt utrolig glad og stolt over å bli Drammens Tidendes første redaktør fra Drammen i nyere tid.

– I Drammens Tidende er vi et lag av flinke folk med hjerter som banker for drammensdistriktet. Her blir det bare å følge med framover.

– Drammens Tidende skal heie på Drammens-distriktet og fortelle innbyggernes beste historier. Samtidig skal vi være en tydelig stemme, sparke oppover og stille makta de kritiske spørsmålene. Dette er vi ganske gode på, og vil bare bli bedre, sier Espen Sandli.

Han legger til at man I Drammens Tidende skal fortsette jobben vi har startet, med å bli mest mulig relevant for flest mulig – hver eneste dag. Det siste året har vi fått 2500 nye lesere. Det viser at vi er på rett vei.

Espen Sandli kom til Drammens Tidende som journalist i 1999. Han ble raskt en sterk stemme i redaksjonen og ble i sin tid klubbleder for journalistene.

Hentet til Oslopressen

I 2006 forsvant han til hovedstadspressen, først til VG, dernest til Dagbladet der han de siste årene var leder av Dagbladet Magasinet.

– Jeg trodde vel at jeg ville bli i hovedstadspressen, men da muligheten til å bli nyhetsredaktør i Drammens Tidende for vel et år siden dukket opp, grep jeg sjansen, sier han.

Kristin Monstad var ansvarlig redaktør av Drammens Tidende i fem år, men sa opp for å bli kommunikasjonsdirektør i togselskapet Go Ahead.

– Vi har ansatt Espen Sandli fordi vi tror det er en glimrende løsning for mediehuset han nå skal lede, sier Pål Eskås, konserndirektør med regionansvar for mediehus i Amedia.

Ifølge Eskås var det tolv søkere til stillingen som ansvarlig redaktør, både kvinner og menn.

– Vi hadde mange gode kandidater og en grundig rekrutteringsprosess, men valget falt på Espen Sandli blant annet for hans lokale identitet og kunnskap om lokalmiljøet han skal arbeide i, sier Eskås.

Et enstemmig styremøte i avisen ansatte Espen Sandli tirsdag morgen.

Journalistpriser

I 2014 vant Espen Sandli Skup-prisen for serien «Null CTRL» om sviktende norsk datasikkerhet. Sandli har også vunnet internasjonale journalistpriser for korrupsjon i FIFA og medlemsjukset i SOS Rasisme.

I tillegg til ansvarlig redaktør Espen Sandli ledes Drammens Tidende nå av (konst.) nyhetsredaktør Janne Sundelius Braathen, politisk redaktør Hege Bakken og direktør Øyvind Bladt Hagen.