Et tomt torg trekker ikke folk, og skaper ikke byliv. Vi må fokusere på det motsatte.

Av
DEL

MeningerEn by som skal bli attraktiv og «større, smartere, sunnere», må legge til rette for byliv, aktivitet og servering.

Et tomt torg trekker ikke folk. Motsatt fungerer torg, gater og plasser som er tilrettelagt for aktiviteter og servering til å skape byliv. Kulturarrangement, markeder, eventer, idrettsarrangement og servering er en stor og viktig næring i Norge og Drammen. Reiselivet totalt bidrar med 4,5 milliarder kroner i personskatt til norske kommuner. Tallet for Drammen kommune er betydelig. Vi vet også at sammenhengen mellom handel og servering, aktivitet og byliv er svært viktig.

Det er derfor svært gledelig at næringen i Drammen nå tar i bruk nye byrom som gågata i Tollbugata, Strømsø torg og Bragernes torg til utescener og servering. Dette er en ønsket utvikling, og vi heier på alle som setter i gang nye tilbud, arrangement og handel. Undertegnede kom med flere forslag i forrige periode som gågate med servering i Tollbugata, og har fulgt opp dette i den politiske plattformen for flertallspartiene i denne perioden.

Vi legger vekt på å prøve ut nye ting, og prioritere mulighetene for aktivitet og byliv høyt. Både den nye næringskomiteen og Formannskapet har dette høyt på agendaen. Vi har etterlyst større trøkk for å gjøre gågata på Bragernes og parken hyggeligere med uteserveringer og kafébord. Det samme gjelder boder og stativer. Vi vet at byen skal være tilgjengelig for alle, og skal ta hensyn til framkommelighet. Allikevel ser vi at byer som Drøbak, Hamar, Oslo med flere får til å møblere og bruke gater og plasser på en enda bedre og mer fleksibel måte.

Det betyr at det må gå an å få der til her også. Det er viktig å legge til rette for mer aktivitet i Drammen sentrum, og det samme gjelder selvfølgelig Mjøndalen og Svelvik sentrum. Vi tar imot alle kreative innspill med stor takk!

Vi tror vi bare har sett starten på en positiv utvikling. Drammen har et fantastisk potensial som senter i en region med 200.000 innbyggere, flere og flere som flytter inn i byen og et politisk flertall som vil ha flere mennesker som bruker byen til aktiviteter, servering og handel. Samtidig skal vi lytte til bransjen, aktørene og organisasjonene for å legge forholdene enda bedre til rette.

Vår visjon er at Drammen kommune skal være i forkant, og at det skal være et konkurransefortrinn å etablere aktivitet og byliv i Drammen framfor andre byer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags