Allah ho akbar! Gud er stor!

Disse ordene kunne høres under demonstrasjonen mot hatpredikantene lørdag formiddag. Drammen kommune, når blir neste gang disse skal få lov til å tråkke på muslimer i ytringsfrihetens navn? Hvor lenge skal det forventes at muslimer skal klare å takle og håndtere disse systematiske angrepene som er velsignet av dere?

Sian har vært her før, de har både brent koranen og i kjent stil gulpet opp krenkende og diskriminerende utsagn. De har blitt møtt med stille demonstrasjoner, tårer, frustrasjon og roser.

Men ett sted går grensen for hvor mye hat som kan svelges fra disse predikantene. Nei, ikke forvent at alle sitter hjemme. Selvfølgelig vil noen møte opp uavhengig av alle oppfordringer om å snu ryggen og holde seg hjemme.

Sian er ikke de eneste ansvarlige for dagens ødeleggelser og krenkelser. Drammen kommune kan også klandres for velsignelsen de ga midt i en pågående pandemi. En trist dag for Drammen. Ødeleggelsene, alle tårene som rant, kvinner og menn som ikke klarte å bevare hodet kaldt.

Men det som var aller mest bekymringsfullt, var allikevel all ungdommen som var der. De er vår fremtid! Ord skader mer enn våpen. Og det er nettopp det disse gjør, de angriper kraftig og skader muslimer i ytringsfrihetens navn.

Jeg har demonstrert mot disse tidligere i form av å ikke gi de oppmerksomhet. Hvor lenge skal de få holde på? Politiet gjorde en glimrende jobb, jeg vet at de også ville ha beskyttet de som motdemonstrerte, på samme måte som de beskyttet Sian. De gjorde jobben sin, men har Drammen kommune gjort jobben sin ved å utsette så mange norske muslimske ungdommer, kvinner og menn for angrepet i ytringsfrihetens navn?

For muslimer er Gud størst, og Profeten Muhammed (fred være med han) hellig. Sian og andre hatpredikanter endrer ikke vårt bilde og syn på vår Gud eller vår hellige profet.

Mange politikere oppfordrer muslimer til å vende ryggen til Sian, og være tause. Jeg ønsker heller at de står opp for muslimer, og sørger for at Sian ikke får tillatelse til å misbruke ytringsfriheten til å spre hat og skape tilstander som vi har vært vitne til i vår kjære by Drammen!

La det aldri bli noen neste gang!

Les også: