Det ble ulidelig spennende da Drammen Håndballklubb møtte Nærbø i en nervepirrende kamp om finaleplass i European Cup søndag kveld.

Til slutt var det Nærbø som trakk det lengste strået. Dermed brast drømmen om en tredje europacupfinale for Drammen HK. Drammenserne spilte finale i både 1996 og 2007 – en seier og ett tap.

Det første oppgjøret endte med en 30-27-seier til Drammen. Kampen søndag kveld gikk til straffedrama, der Nærbø holdt hodet kaldest og gikk videre til finalen.

Nærbø hadde initiativet hele kampen og så ut til å sikre avansementet klart.

Det var helt til August Olsen Storbugt sikret 27–30 for Drammen i siste sekund, og kampen måtte avgjøres med straffekastkonkurranse.

Der var Nærbø sterkest og sikret avansement til finalen, men DHK lå en stund foran i straffedramaet, men misbrukte en gyllen sjanse til å dra det i land.

For første gang tapte DHK en kamp for Nærbø.


LES OGSÅ: Emma (19) vrakes: – Skjønner ikke hva jeg må prestere

Kjelling: – Det var skuffende

– Vi gjorde mange tekniske feil i første omgang. Det var skuffende, og det var heller ikke så mange av backene som traff bra i dag. Vi fikk ikke spillet til å flyte. Det gikk litt seigt, var noe av det DHK-trener Kristian Kjelling sa til klubbens nettside etter kampslutt.

Nærbø møter rumenske Baia Mare i finalen. De slo svenske Alingsås i semifinalen. Finalen spilles i likhet med semifinalen over to kamper, som går 21. og 28. mai.

Drammen åpnet best, men til pause ledet Nærbø med fire mål. Dermed var presset på Drammen foran 2. omgang.

Der slet gjestene med å sette Nærbø under press, og de kom seg ikke à jour. Etter halvspilt omgang var det stadig Nærbø som hadde grepet om finalebilletten med fem måls ledelse. Drammen måtte dermed ha minst to mål for fortsatt å ha håp om finalespill.

Det ble svært spennende mot slutten, og i siste sekund sikret Storbugt fornyet Drammen-håp.

– Det er irriterende

Men det gikk altså ikke veien i straffekast-konkurransen. DHK-målvakt André Bergsholm Kristensen, som spilte godt etter at han kom inn i andre omgang, bidro sterkt til at bortelaget kom tilbake på tampen.

– Jeg er veldig skuffet, siden vi hadde en såpass god mulighet til finale. Vi hadde et OK utgangspunkt, og vi har hatt et godt tak på Nærbø tidligere. Det er irriterende at deres første seier over oss kommer på en dag som denne, uttaler Kristensen til dhk.no.

Europacupen er den på nivå tre i EHFs turneringssystem, rangert bak mesterligaen og Europaligaen. Den er ikke åpen for lag fra de tre høyest rangerte nasjonene.

PS! DHK er fortsatt igjen i sluttspillet, og skal møte ØIF Arendal i første semifinale i Drammenshallen fredag (kl. 18.00). Det spilles i best av fem kamper. Elverum og Nærbø møtes i den andre semifinale-serien.

LES OGSÅ: SIF er først ute i Norge: – Blir gøy å teste dette

Kampfakta Nærbø-Drammen HK

Europacupen håndball menn søndag, semifinale 2. kamp:

Nærbø – Drammen 35-31 (19-15), sammenlagt 57-57, 5-4 på straffer

Nye Loen, 1645 tilskuere

Mål DHK: Sindre André Aho 6, August Baskas Pedersen 4, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 4, Espen Gommerud Våg 3, Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 3, Hermann Gabriel Vildalen 2, Gøran Sørheim, Sander Drange Heieren.

Mål Nærbø: Ole Nærland 7, Tord Aksnes Lode 7, Tord Haugseng 6, John Thue 5, Andreas Horst Haugseng 3, Lars Sigve Hamre 3, Torger Edland 2, Rassin Haugseng 2.

Utvisninger: Nærbø 3 x 2 min., Drammen 3 x 2 min.

Nærbø møter rumenske Baia Mare over to finalekamper 21. og 28. mai.