Gå til sidens hovedinnhold

Eurosport: Interne møter etter rasistiske utsagn fra Pedersen

Eurosport mener å sitte på informasjon om at Godset-trener Henrik Pedersen har kommet med rasistiske bemerkninger og uønsket oppførsel overfor enkeltpersoner innad i klubben. Pedersen selv tilbakeviser påstandene.

MARIENLYST: Eurosport, som eier TV-rettighetene for Eliteserien, publiserte fredag formiddag en artikkel hvor de mener å sitte på opplysninger om at Henrik Pedersen, som har ledet Strømsgodset siden 2019, har kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltpersoner i klubben.

Daglig leder i Strømsgodset Dag Lindseth Andersen sier til Drammens Tidende at han nå ikke ønsker å kommentere saken.

Drammens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med Henrik Pedersen både via telefon og tekstmelding fredag. Han har ikke besvart henvendelsene.

Drammens Tidende har også forsøkt å komme i kontakt med styreleder Ivar Strømsjordet, uten å lykkes.

Oppdatering: I 20:30-tiden fredag kom Strømsgodset med en uttalelse på sine egne nettsider, hvor Henrik Pedersen tilbakeviser beskyldningene mot ham. Les mer lenger ned i saken.

Skal ha blitt fremsatt mot flere ansatte

Ifølge Eurosport har den uønskede oppførselen ført til flere møter internt der klubben har måttet ta stilling til hvordan de skal håndtere situasjonen. Det er ukjent for Drammens Tidende når disse møtene skal ha funnet sted, men ifølge Eurosport skal dette ha skjedd «den siste tiden».

Eurosport skriver at Henrik Pedersen skal ha deltatt på ett eller flere møter. Det er ikke kjent hva de konkrete tilfellene går ut på eller hvilke personer i Strømsgodset som skal være utsatt for bemerkningene.

Også Nettavisen har omtalt saken. De hevder å ha vært i kontakt med flere uavhengige, men sentrale kilder i Godset-leiren som bekrefter tilfellene. De skriver:

«Det skal gjennom 2020-sesongen ha funnet sted flere episoder som karakteriseres som uakseptable innad i Strømsgodset. Grovt krenkende ordbruk og rasisme skal etter det Nettavisen hevder å ha sikre kilder på, ha blitt fremsatt mot flere ansatte»

Skal ha følt seg presset

Videre mener avisen å sitte på informasjon om at Pedersen selv opplever kommentarene som spøkefulle.

Ifølge Nettavisen har personer følt seg presset til å ikke ta tak i hendelsene, og at klubben skal ha forsøkt å dysse ned situasjonen internt.

Nettavisen mener å sitte på opplysninger om at Strømsgodset den siste tiden være i hektisk møtevirksomhet etter sakene.

Tilbakeviser påstandene

I 20:30-tiden fredag la Strømsgodset selv ut en nyhetsmelding på sine nettsider. Der står det at "Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger."

Saken beskrives som krevende.

I den samme oppdateringen på klubbens nettsider, tilbakeviser Henrik Pedersen beskyldningene som er rettet mot ham.

Teksten avsluttes med at verken Strømsgodset eller Henrik Pedersen har ytterligere kommentarer nå.