* 1. januar: 49 år gamle Anne Kari Bjelland blir funnet drept etter en boligbrann i Haugesund. Obduksjonsrapporten viste at hun døde av stikkskader. Hennes samboer, en mann i 50-årene, blir tiltalt for drap og også for likskjending, basert på at han rett etter drapet skal ha tømt ut bensin flere steder i boligen og tent på. Saken kom opp for Haugaland tingrett i august 2019, og mannen ble dømt til elleve og et halvt års fengsel for drap og likskjending.

* 10. januar: 66 år gamle Randi Berntsen blir funnet drept i en leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten. Hennes samboer, en 43 år gammel svensk borger, ble pågrepet på stedet og har erkjent drapet. Ifølge tiltalen har han blant annet påført lim i luftveiene til kvinnen, kvalt henne og stukket henne i halsen og brystet.

* 7. februar: 42 år gamle Ramilem Kamal fra Filippinene blir funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. En av naboene, en 39 år gammel mann med asiatisk bakgrunn, blir pågrepet og siktet for å ha drept henne.

* 15. februar: 28 år gamle Said Bassam Chataya, kjent fra hiphop-miljøet, blir knivstukket ved Danmarks plass i Bergen ved 21.30-tiden og dør en snau time senere på sykehus. Til sammen tolv personer blir siktet i saken. Den 22 år gamle fetteren til offeret blir tiltalt for drapet.

* 19. februar: 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid, som var bosatt i Bærum, blir angrepet med øks på en gravlund i Haugesund. Hun dør dagen etter som følge av skadene. En 48 år gammel mann blir siktet og senere tiltalt for drapet. Han er dømt 22 ganger tidligere. Haugaland tingrett slår fast at mannen var psykotisk da drapet skjedde og derfor ikke er strafferettslig tilregnelig. Han dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern.

* 27. februar: En 62 år gammel kvinne blir drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo. Kvinnens 29 år gamle sønn var i leiligheten da politiet kom til stedet og er pågrepet og siktet for drapet.

* 12. mars: En 63 år gammel kvinne blir funnet knivdrept i en leilighet i en kommunal bolig i Nattlandsveien i Bergen. Kvinnens ektemann (59) blir knivstukket og alvorlig skadd. Sønnen deres på 36 år er tiltalt for drap og drapsforsøk. De sakkyndige har konkludert med at han var psykotisk og ikke kan straffes med vanlig fengsel.

* 1. april: En 30 år gammel mann blir pågrepet, siktet for å ha knivdrept sin tidligere kone i 30-årene på Strømmen i Akershus. Paret er iranske statsborgere.

* 2. april: En 40 år gammel mann blir funnet livløs i en bolig i Florø i Sogn og Fjordane. Han blir kort tid etter erklært død. En 22 år gammel mann ble noen timer senere pågrepet og siktet for drap. To dager etter drapet blir en 40 år gammel mann også siktet i saken, men mistanken mot ham er svekket. Både avdøde og de to siktede er norske statsborgere og bosatt i Florø. Offeret skal ha blitt slått i hodet med en metallgjenstand.

* 27. april: 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson fra Island blir funnet skutt i et bolighus i Mehamn i Finnmark. Han dør kort tid etterpå. En 35-åring, som er offerets halvbror, regnes som hovedmistenkt og blir tiltalt for drap.

* 1. juni: 43 år gamle Ronny Nygård blir funnet død på en parkeringsplass i Åsane i Bergen. Politiet ber 7. juni om tips i saken og opplyser da at de ikke har indikasjoner på at noe straffbart har skjedd. 21. august blir en 27 år gammel mann pågrepet og siktet for drap.

* 15. juni: Et elleve uker gammelt barn fra Hønefoss blir lagt inn på sykehus med alvorlige skader og dør rundt halvannen måned senere. Foreldrene er siktet for grov kroppsskade.

* 22. juni: En eldre mann blir funnet forslått i en kommune i Telemark. Han dør senere av skadene. En mann i 40-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Ifølge NRK er offeret den siktedes far.

* 27. juni: Siri Helen Johannessen (66) og Per Arne Ormehaug (67) blir funnet drept i en enebolig på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Sønnen på 40 år blir siktet for drapene. En rettspsykiatrisk undersøkelse konkluderer med at han kan ha vært psykotisk og dermed ikke er strafferettslig tilregnelig.

23. juli: 46 år gamle Nina Bråthen blir funnet død i sin egen leilighet på Fjell i Drammen. Det er ikke klart når hun døde, men politiet fastslår at det har skjedd i løpet av juli. Saken blir først etterforsket som et mistenkelig dødsfall, men 6. desember blir en mann i 40-årene pågrepet. Han er siktet for drap på kvinne. Politiet opplyser at den siktede hadde et slags kjæresteforhold til den døde, skriver Drammens Tidende.

* 4. august: En kvinne og en mann i 70-årene blir funnet skadd i en bolig i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. Kvinnen dør på sykehus to dager senere. En mann i 30-årene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Den siktede har en «familiær relasjon» til ofrene. Sakkyndige har konkludert med at han var psykotisk da hendelsen fant sted.

* 10. august: 17-årige Johanne Zhangjia Ihle-Hansen blir funnet død i en bolig på Eiksmarka i Bærum. Philip Manshaus (21), som er jentas stebror, er siktet for drap. Politiet fant den døde etter å ha pågrepet Manshaus i moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der han begynte å skyte. Ingen ble alvorlig skadd i skytingen. Manshaus er også siktet for terror.

* 15. august: En mann i 60-årene blir funnet død i sin egen bolig på Vinstra i Gudbrandsdalen. En 35 år gammel mann er siktet for drap og varetektsfengslet. De to har bodd ved siden av hverandre i en årrekke.

* 9. oktober: En 15 år gammel gutt blir funnet livløs i familiens hjem på Kapp i Østre Toten kommune og flys med luftambulanse til Ullevål sykehus med livstruende skader. Guttens 47 år gamle far siktes for drapsforsøk, samt for seksuelle overgrep mot gutten og frihetsberøvelse av guttens mor. 4. november opplyser sykehuset at gutten døde av skadene. Dagen etter blir siktelsen mot faren skjerpet fra drapsforsøk til drap.

* 22. oktober: En mann i50-årene fra Tønsberg blir knivdrept i Kinogarasjen. Siktede, en mann i 30-årene, melder selv fra til politiet om knivstikkingen. Den siktede mannen er avdødes nevø.

* 27. oktober: 39 år gamle Cathrine Sand blir funnet med kritiske skader i en leilighet på Lademoen i Trondheim. Hun blir sendt til St. Olavs hospital, hvor hun blir erklært død. Tre menn siktes for grov kroppsskade med døden til følge. For to av dem – en mann født i 1973 og en mann født i 1981 – skjerpes siktelsen til forsettlig drap eller medvirkning til dette, mens den tredje løslates.

* 14. november: Politiet finner en død kvinne i 70-årene i leiligheten til en 36 år gammel kvinne, som er den dødes datter. 36-åringen ble to dager tidligere ble pågrepet og siktet for å ha forsøkt å drepe en kvinne i 60-årene på Oslo sentralstasjon. Kvinnen er siktet for både drap og drapsforsøk.

* 15. november: Politi og ambulanse rykker ut til en bolig i Florø etter å ha blitt varslet om en hendelse. På stedet finner de en knivstukket kvinne på 51 år. Det blir forsøkt førstehjelp, men kvinnen erklæres død kort tid senere. En 27 år gammel mann blir pågrepet og siktet for drap. Mannen er bosatt i Florø sammen med sin mor, og de to hadde besøk av avdøde og hennes sønn. Alle er fra Øst-Europa, men fra to forskjellige land.

* 27. november: Politiet rykker ut til en bolig på Jeløy i Moss etter å ha blitt varslet om at en kvinne i 50-årene ikke har møtt på jobb de siste dagene. Der finner de kvinnen død. En 30 år gammel mann blir pågrepet samme sted, og han siktes for drap. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble kvinnen kvalt.

* 2. desember: En sudansk kvinne på 27 år og hennes tre døtre blir funnet livløse i vannet ved Fagereng i Tromsø. Kvinnen og to døtre på fire og sju år dør på sykehus, mens datteren på halvannet år fremdeles får intensivbehandling på sykehus. Den avdøde kvinnen siktes for drap og drapsforsøk.

* 3. desember: En mann i 40-årene blir funnet knivdrept i en leilighet i Lakselv i Porsanger kommune i Finnmark. En antatt gjerningsmann i 30-årene blir pågrepet av politiet på stedet. Den avdøde mannen er utenlandsk statsborger.

Les også:

Mann siktet for drap på kvinne

Etterforskere var innom blokka hele tida: – Klart det er ekkelt

– Hun var redd ham