BRAKERØYA: Midnatt, natt til onsdag rykket brannvesenet ut til Bragerhagen etter melding om brann i bygning.

Det skal brenne i samme bygg det brant i tirsdag ettermiddag, skriver 110-sentralen på Twitter.

De nærmeste naboene sitter ute på gata etter at de tidligere på kvelden fikk slippe inn. Det dreier seg om to familier, der den ene består av mor, far og en voksen sønn, mens det i den andre familien er mor, far og tre barn.

– Eldstemann sover borte i natt. Han vil nok ikke tro dette, sier en av naboene.

Et familiemedlem som ikke bor i den aktuelle bygningen er misfornøyd med at familiene har blitt sluppet inn igjen, for så at de bare kort tid senere ender opp med å evakueres igjen.


Brannvesenet må vurdere

Operasjonsleder Øystein Eikedalen sier til Drammens Tidende at en politipatrulje oppdaget at det brant i bygningen igjen.

– Brannen har blusset opp igjen, forteller han.

– Hva skjer med naboene nå?

– Det blir en vurdering brannvesenet må ta, om det er forsvarlig at de får gå inn igjen. Hvis det ikke er det, må de få et annet sted å bo. Da er kontaktpunktet legevakta, sier Eikedalen.

Ifølge ham er det brannvesenet som har sagt at det er trygt nok for naboene å flytte inn igjen.

– Går grundig til verks

Vaktleder ved 110-sentralen, Hans Martin Paulsen, bekrefter dette.

– Jeg kan ikke svare på grunnlaget for hvorfor naboene fikk flytte inn. Det var trygt, men dette (oppblussing av brannen) kan skje.

– Vil det være trygt for naboene å flytte inn igjen i natt?

– Det er for tidlig å si noe om vurderingen av boligen nå, men brannmannskapene går nok grundig til verks, sier Paulsen like etter klokka 01.00.

Anbefalte ikke innflytning

Tidlig onsdag morgen opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen at familiene har fått tilhold hos noen venner i løpet av natten.

– Brannvesenet anbefalte ikke innflytning i bygget i natt igjen, sier Eikedalen.

Ifølge Eikedalen hadde brannvesenet kontroll på brannen og dro fra brannstedet klokken 02.13 natt til onsdag.

Har observert brannen utover natten

Vaktleder ved 110-sentralen Martin Haugen forteller til Drammens Tidende onsdag morgen at brannvesenet har vært på Bragernes flere ganger i løpet av natten for å overvåke brannstedet og måle temperatur.

– Det har vært synkende temperaturer utover natten. Klokken 04.00 var det rundt 19 grader, og vi skal straks tilbake for å måle rundt 06.00, sier Haugen.

Han forklarer at de gjennomfører temperaturmålinger på ulike steder i bygningen for å holde kontroll på hva som skjer, og passe på at det ikke blusser opp igjen.