GEITHUS: Politiet fikk onsdag ettermiddag melding om en ryggsekk ved jernbanen i Geithus.

– Ved undersøkelser av sekken ble det funnet gammel dynamitt og fenghetter i den, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

De opprettet vakthold på stedet og kalte inn ekspertisen. .

– Bombegruppa kommer og bistår oss med dette på en sikker måte, opplyste politiet.

Gjorde flere funn

Operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Trond-Egil Groth, opplyser til Drammens Tidende at de ble varslet av personer som tilfeldigvis oppdaget ryggsekken.

– Det ble gjort funn av det som kan være gammel dynamitt og fenghetter. Det lå i en vanlig ryggsekk, og der ble det også gjort funn av andre trivielle ting.

Politiet oppretter straffesak på hendelsen, og vil nå finne ut hvem som eier sekken.

– Det er ulovlig for privatpersoner å oppbevare slikt, og det er uforsvarlig. Gammel dynamitt som svetter litt er ikke til å spøke med sier Groth.

Kikket inn i sekken

Han forteller at de nå har etablert vakthold på stedet.

– Det er ikke fare for andre publikummere.

Beate Sem, patruljeleder i politiet, forteller at det var arbeidere som gjorde funn av sekken. Denne skal ha vært ved en grushaug.

– Da de kikket inn i sekken, oppdaget de at det var dynamitt der.

Politiet har vakthold på stedet i påvente av at bombegruppa kommer til stedet og tar hånd om sekkens innhold på en forsvarlig måte. . Situasjonen får ingen konsekvenser for togtrafikken, og det er heller ikke blitt vurdert som nødvendig å stenge noen veier.

Klokken 20:40 opplyser politiet at bombegruppa har vært på stedet og hentet dynamitten.

Ikke uten spor i saken

– Patruljen etterforsker videre opp mot eier av sekken og konsekvenser for vedkommende.

Groth opplyser at politiet ikke er helt uten spor i den videre etterforskningen.

– Etter hva jeg forsto på patruljen, var det ting i sekken som kan hjelpe dem å komme i kontakt med eieren av sekken, sier Groth.

– Vi ser veldig alvorlig på denne saken. Hvor og hvordan har vedkommende fått tak i dynamitten? Et spørsmål videre er også hva som kunne skjedd hvis barn hadde fått tak i sekken, sier Groth.