VIKEN: Julen er her til glede for noen, og til frustrasjon for andre. For å minimere sistnevnte, kan det være greit å ha fått med seg julerutene til Brakar før man planlegger jobb, besøk eller julehandel.

Flere busser 1. juledag

Ifølge Kjersti Nordgård som er salgs- og markedssjef hos Brakar, reduseres tilbudet i juleferien fordi det er langt færre reisende.

– Vi har alltid hatt reduserte tilbud på kollektivtransport i høytidene fordi skolen er stengt, og mange har fri fra jobb. Vi kan jo ikke kjøre rundt med tomme busser heller, sier hun med et glimt i øyet.

I senere år har Brakar sendt ut flere busser på første juledag i takt med økende tilbud.

– Det er særlig snakk om byområdene dette er gjeldende, sier hun.

Nordgård presiserer at det er noen distrikter der bussene ikke går på 1. juledag, men at dette ikke er gjeldende i Drammen.

Les også: Arrangerte nisseløp for tredje året på rad: –Vi kler oss i juleantrekk og løper en mil

Slik er julerutene

  • I oppløpet til julekvelden vil det Ifølge Brakars nettsider mellom 21. og 23. desember kjørers hverdagsruter, men merk at avganger merket med «s» ikke kjøres. Disse er nemlig skolebusser.
  • På julaften og nyttårsaften kjøres lørdagsruter, men vær obs! Siste avgang kjøres tidligere enn til vanlig.
  • 1. juledag kjøres som søndagsruter, både i Drammen og i Lier. På linje 200 kjøres søndagsruter fram til kl. 15:00/16:40.
  • I de andre områdene er alle avganger denne dagen innstilt.
  • 26. desember og 1. januar kjøres som søndagsruter, men merk at avganger merket med «x» eller «z» ikke kjøres disse dagene.
  • 27. til 30. desember kjøres vanlige hverdagsruter, men følg med på rutetabellen: avganger merket med «x», «z» eller «s» kjører ikke.

Du kan finne mer informasjon hos Brakar.

Nordgård har et råd til de som reiser kollektivt i jula.

– Bruk reiseplanleggere i Brakar appen og på nett, så blir det enklere å planlegge reisen. Er du allikevel i tvil kan du ringe kundesenteret på 177, så får du veiledning fra en av våre kundebehandlere, avslutter hun.