Gå til sidens hovedinnhold

Færre dør i trafikken – men de som er rammet skal ikke bli glemt

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært en kraftig nedgang i antall trafikkdrepte. Men de som er rammet skal ikke bli glemt. Derfor markeres Trafikkofrenes dag med fakkeltog på Tranby søndag.

LIER: 20 mennesker mistet livet i trafikken i Buskerud, Akershus og Østfold i fjor. I 2010 var det 46 trafikkdrepte i det som nå er Viken fylke.

LES OGSÅ: – Det har skjedd noe forferdelig. Vi har ikke noe Henrik mer

– Hver trafikkulykke er en tragedie og er det mange som er rammet. Vi er opptatt av at disse ikke blir glemt og derfor markerer vi Trafikkofrenes dag med fakkeltog søndag 12. januar, sier fylkesråd Olav Skinnes (Sp) i en nyhetsmelding på Vikens nettside. Skinnes er fylkesråd for distrikt og fylkesveier i det nye storfylket.

Arrangementet er et samarbeid mellom nødetatene, kirken, Viken fylkeskommune, Lier kommune, NAF, Røde Kors, Statens vegvesen og Trygg Trafikk. Det begynner ved Tranby kirke klokka 16.00.

Hovedtaler er stortingsrepresentant Arne Nævra (SV), som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen. I tillegg deltar fylkesordfører Roger Ryberg (Ap), Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal (H) og biskop Jan Otto Myrseth.

– Det er viktig å minnes dem som mistet livet i trafikken, og etter fakkeltoget tenner vi lys for dem under en minnegudstjeneste inne i kirken, sier Skinnes videre.

Ifølge regionleder i Trygg Trafikk i Viken, Anne Marit Jordheim, er årsakene til dødsulykkene flere og sammensatte.

Kommentarer til denne saken