Gå til sidens hovedinnhold

Plyndrer nordmenn mens de morer seg her

Artikkelen er over 2 år gammel

Hundrevis av nordmenn har også i år fått bilen sin robbet i Göteborg av svenske bilkjeltringer.

(Siste)

– Dette gjentar seg dessverre årlig, og vi ser samme tendens for juni og juli i år igjen. Hundrevis av nordmenn har funnet bilen tømt for verdisaker etter at de har parkert i Göteborg. De fleste bilinnbruddene skjer i området rundt fornøyelsesparken Liseberg. Mange nordmenn blir rett og slett robbet mens de har det moro i fornøyelsesparken, sier skadekonsulent og reiseekspert Roy Vetaas i Tryg Forsikring.

Føre var

Göteborg har i årevis toppet statistikken over byer i Skandinavia med flest bilinnbrudd. I mange tilfeller blir ofrene fullstendig rundstjålet og bilen blir helt tømt for all bagasje.

I år var forsikringsselskapene føre var, og IF skadeforsikring gikk i juni ut og advarte nordmenn som hadde tenkt seg til Göteborg i sommer.

– Tyvene finner biler med norske skilter attraktive. Bilskiltene med norsk flagg på er nærmest som fluepapir for uærlige sjeler. Tyvene vet at Norge går så det suser, og mange biler er fullastet med merkeklær og elektroniske duppeditter, sa Sigmund Clementz i If.

Spolert ferie

De fleste bilinnbruddene finner sted på utendørs parkeringsplasser, men også i parkeringshus som er videoovervåket.

– Det er selvsagt tragisk for dem det gjelder. Noen har fått ferien delvis spolert av bilinnbrudd, verre er det med de som har fått ferien havarert på en parkeringsplass i Gøteborg før den så og si har startet, sier Vetaas.

Allerede for fem år siden – i 2013 – ble Göteborg trukket fram som en versting da Tryg Forsikring fortalte om nordmenn som ble rundstjålet på bilferie.

– År etter år opplever forsikringsbransjen et ras av skadesaker etter innbrudd i bil i Göteborg, sa Roy Vetaas til NTB den gang. (ANB)

Tips til reisende

Reiseekspert Roy Vetaas har følgende råd til de som er på eller skal på bilferie:

  • Tøm bilen for alle fristelser når du parkerer. Ta all bagasjen med inn der du overnatter.
  • La uansett ikke verdisaker ligge synlige i bilen. Bruk lukkede bagasjerom hvis mulig.
  • Velg døgnbemannede parkeringshus med videoovervåking der du kan.
  • Prøv å gjøre din bil mindre attraktiv å bryte seg inn i enn andre biler i nærheten. Tyver er gjerne spontane og velger biler med størst potensial.

Kommentarer til denne saken