Festival har booket sin første internasjonale artist

FØRSTE INTERNASJONALE ARTIST: Britiske Nadia Rose kommer til BlÅkkfestivalen.

FØRSTE INTERNASJONALE ARTIST: Britiske Nadia Rose kommer til BlÅkkfestivalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

BlÅkkfestivalen fyller fem år, og som headliner har de booket britiske Nadia Rose.

DEL

DRAMMEN: Fjell-festivalen slapp tidligere denne måneden sine to første artister – Izabell og Snow Boyz. Nå er hele festivalplakaten klar, og den britiske rapperen Nadia Rose er årets største navn.

LES OGSÅ: Damene dominerer festival-plakaten

Første booking i Norge

Ikke bare har BlÅkkfestivalen gjort sin første internasjonale booking, det er også første gang Nadia Rose er booket i Norge.

– Vi er først ute i Norge med å booke henne, men det blir sikkert ikke den siste. Det er gøy, sier kulturkonsulent på G60, Fredrik Eldøy.

Han forteller bookingen kommer som følge av etterspørsel fra ungdommene i festivalstyret.

– De er så unge og freshe, og veit hva som er nytt og bra, skryter Eldøy.

Han forteller at de håper publikumsrekord i år. For å klare det må de få lokke mer enn 800 ungdommer til Fjell, som var fjorårets publikumstall.

LES OGSÅ:  Millioner til festivaler

Ble stor etter SKAM

En norsk artist som har blitt et kjent navn etter å ha hatt låta «Fy faen» som soundtrack på en episode av den fjerde sesongen av suksesserien SKAM. Hkeem, eller Abdullhakim Hassane som han egentlig heter, har nådd over fire millioner avspillinger av låta på Spotify på rekordtid.

Nå kommer han altså til BlÅkkfestivalen for å spille for ungdommene.

– Dagen etter vi tok kontakt med han og hørte om han ville spille på festivalen, ble han signert av Universal. Det er veldig gøy, sier Eldøy.

Og to dager etter bookingen, kom suksesslåta «Fy faen».

LES OGSÅ: Hun er Drammens nye partysjef

STYRET: Bak f.v Anne-Marthe Kittilsen, Bridget Serwaah Nkrumah, Mustafa Ulas Yildrim, Marika Pantelejeve og Fredrik Eldøy. Foran f.v Shad Mad, Gven Haton Rigi, Bwar Rostam og Ajla Velic.

STYRET: Bak f.v Anne-Marthe Kittilsen, Bridget Serwaah Nkrumah, Mustafa Ulas Yildrim, Marika Pantelejeve og Fredrik Eldøy. Foran f.v Shad Mad, Gven Haton Rigi, Bwar Rostam og Ajla Velic. Foto:

Vil skaffe Fjell et bedre rykte

Arrangementet finner sted på Fjell skole lørdag 20. mai.

– Det er en rusfri festival for og av ungdom på Fjell. Den har en urban profil med morsomme aktiviteter som skal trekke folk fra hele fylket til Fjell, og vise hvor kult det er der, sier Gven Haton Rigi fra festivalstyret.

Ungdommene ønsker å vise at Fjell ikke er en getto som mange kanskje tror. Styret forteller at Fjell har mye bra kultur å by på.

– Jeg ville være med fordi jeg synes BlÅkkfestivalen er sjuk. Jeg er hypp på at Fjell skal få et bedre rykte, sier Bwar Rostam.

Styret mener at BlÅkkfestivalen 2017 blir «et helvetes liv».

– Det blir skikkelig fest, mener de.

Som i fjor ble det arrangert demokonkurranse, hvor folk fra hele landet kunne sende inn musikalske videoinnslag for en sjanse til å stå på scenen under festivalen. Brage Hallgrimsen fra Svelvik, Js Breeze fra Drammen og St. Croix Kollektivet fra Fredrikstad trakk de lengste stråene.

Buskerud fylkeskommune har fordelt over 2,2 millioner kroner i støtte til 17 festivaler i fylket. BlÅkkfestivalen fikk 44.000 kroner.

LES OGSÅ: Fire nye artister til Elvefestivalen klare

Artikkeltags