Fikk én sjanse til å gå hjem – valget han tok sendte ham i arresten

DEL

DRAMMEN: Politiet har et smidig virkemiddel de ofte tar i bruk om helgene. Dersom alt går etter planen, sørger bruken av dette for mer ro og mindre bruk av makt der lås og slå er innblandet.

Dette virkemiddelet heter bortvisning, og innebærer helt enkelt at den personen som bortvises må komme seg ut av sentrum og ikke returnere før tidligst klokken 08.00 neste morgen. Dersom vedkommende etterkommer dette, kan hen våkne opp i sin egen seng søndag morgen.

Det skjer imidlertid ikke om du velger å vende det døve øret til politiets avgjørelse. En mann i 30-årene fikk sjansen til å komme seg hjem etter pålegg fra en patrulje natt til søndag.

Politiet opplyser selv at han oppførte seg dårlig i sentrum, uten å nærmere spesifisere hva han hadde gjort. Da valgte de først å bruke sitt i utgangspunktet smidige virkemiddel, men da han viste seg innenfor sentrumssonen igjen, ble det klart at denne mannen ikke skulle sove hjemme natt til søndag.

– Ble først bortvist, men etterkom ikke pålegget gitt av politiet. Innsatt arrest for avrusing, opplyser politiet.

I en annen hendelse i et annet sentrum, fikk en jevnaldrende mann en annen reaksjon fra politiet.

Da politiet var i kontakt med vedkommende utenfor et utested i Mjøndalen, framsto han påvirket. Det ble også funnet en mindre mengde narkotika på hans person. Som et resultat ble han anmeldt for dette.

LES OGSÅ:

Artikkeltags