(Sande Avis)

Det er fortsatt full aktivitet med bygging, klargjøring og tomtesalg i Hanekleiva Næringspark. Støvskyene i det tørre været synes lang vei når maskinene kjøres for fullt.

Vi har forhørt oss om status med ledelsen i fire av de nye bedriftene. I alt er det snakk om rundt 445 ansatte som kommer til å jobbe her når de åpner i perioden 1. juli i år til høsten neste år.

Følgende aktører er på plass:

  • ASKO Oslofjord AS
  • Peri Norge AS
  • Ramberg Transport -& logistikk AS
  • Extra Servicepartner AS
  • Kjeldaas AS (Tomtesalg)

I tillegg ble det nylig kjent gjennom Sande Avis at en større logistikkaktør ønsker å etablere seg nær ASKO. For å finne plass har grunneier Oreberg AS tatt initiativ overfor kommunen til å regulere om et skogsområde nord for Hanekleiva Øst. Når dette kan være på plass er foreløpig ukjent.

(Saken fortsetter under bildet)


ASKO

Ved full drift vil ASKO-bygget med 27.700 kvadratmeter brutto gulvareal sysselsette 250 personer. Her får Asko Oslofjord et logistikkanlegg for distribusjon av dagligvarer til butikker i regionen.

Bygget inneholder lager og produksjonsanlegg for tørr-, kjøle- og frysevarer. Dette blir et moderne høyautomatisert anlegg med omfattende tekniske installasjoner.

Administrerende direktør Tore Bekken, forteller at de regner med å ha anlegget i drift i løpet av høsten 2021.

(Saken fortsetter under bildet)


PERI Norge AS

PERI er i dag en av landets ledende leverandører av forskalingssystemer, både på salg og utleie. Hovedkontoret flyttes til Hanekleiva Næringspark med 100 ansatte.

PERI vil disponere totalt 50.000 kvadratmeter med sine bygg i næringsparken.

Daglig leder Tom Gunnar Wium forteller at de begynner flyttingen fra Drammen i uke 35 og regner med oppstart i Sande i uke 36 ( 1. – 6. sep. 2020).

Ramberg

Ramberg Transport & logistikk AS er en totalleverandør av transport og logistikk og starter byggingen på sin tomt i Hanekleiva Næringspark i løpet av september.

– Vi beregner ferdigstillelse ultimo mai 2021, forteller direktør Bjørn Ramberg.

– Det blir et bygg som kommer til å ruve med sine 20 meters høyde og 15.500 kvadratmeter i første byggetrinn. Vi legger opp til muligheter for utvidelse med ytterligere 7.000 kvadratmeter slik at vi totalt kan få 22500 kvadratmeter, fortsetter Ramberg.

Ramberg er et familieselskap med rundt 75 ansatte.

(Saken fortsetter under bildet)


Extra Servicepartner AS

Allerede 1. juli vil Extra Servicepartner AS åpne dørene til sitt nye anlegg i Hanekleiva Næringspark. Bedriften tar i bruk et topp moderne storbilverksted. Dette blir et One Stop Service hvor de utfører alt du trenger på ett sted av service og kontroller.

– Vi disponerer 1.800 kvadratmeter og når alt er på plass, regner vi med å sysselsette rundt 20 personer, forteller kommunikasjonsansvarlig, Jan Morten Halvorsen.

Kjeldaas AS

Det er lokale Kjeldaas AS som har vært hovedentreprenør for ASKO Oslofjord AS. De er nå i full gang med å opparbeide næringstomter som legges ut for salg. Kjeldaas AS har ifølge administrasjonsleder Eli Tandberg et område i Hanekleiva på 150 mål.

Tomtene som legges ut for salg er fra 10 mål til 45 mål, men kan slås sammen.

(Saken fortsetter under bildet)


Trippel Eiendom AS

Trippel Eiendoms datterselskap, Hanekleiva Utvikling AS, har vært med siden starten i 2016. Selskapet har jobbet sammen med grunneier om utviklingen og opparbeidelse av de 140 mål som ligger nærmest fylkesveien. Nå er Trippel Eiendom engasjert av Kjeldaas for å være med å utvikle samt klargjøre nye tomter i området.

– Næringsområdet er delt inn i 17 byggeklare tomter hvor det allerede er solgt 14. Det er interesse for området, både fra leietakere og tomtekjøpere, forteller Stine Søsveen hos Trippel Eiendom AS.

– Flere av de nye aktørene som nå bygger i Hanekleiva Næringspark, gir uttrykk for at beliggenheten med nærhet til E18 er perfekt. Ikke bare kan de kjøre rett ut på E18, men med avstanden med en radius på rundt to timers kjøring, vil de nå de viktigste destinasjoner i nord, sør og øst, forklarer hun.