Fire i arresten for ordensforstyrrelser: – Hadde forventet mer

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DRAMMEN: – Det har vært en del fyll og bråk i natt, og det har stort sett handlet om fulle folk. Men egentlig har det ikke vært så gærent, vi hadde egentlig forventet mye mer enn det som var. Uten at jeg har gjort en fintelling, kan man si at vi nesten hadde mer i går. Det har vært en ganske grei natt, beskriver Jan Kristian Johnsrud, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Politiet hadde veldig mange oppdrag i hele distriktet i natt, ifølge operasjonslederen.

I skrivende stund sitter det fire i arresten i Drammen for ordensforstyrrelser, og én for kroppsskade, opplyser Johnsrud.

– Sistnevnte er en mann fra Gol. Han er i Drammen på grunn av en straffesak på grunn av slåssing, sier operasjonslederen.

Hvor mange som har blitt bortvist fra Drammen sentrum i natt, hadde ikke operasjonslederen tall på da Drammens Tidende tok kontakt.

– Når vi gir pålegg prøver vi å være tydelige på å forklare hva de skal gjøre, så når de kommer tilbake er vi nesten nødt til å ta dem inn. De aller fleste tar pålegget, men det er noen som enten ikke forstår eller ikke vil – gjerne i kombinasjon med mye alkohol, forklarer operasjonslederen.

Truet vektere

Like før klokka 21.00 fikk politiet en melding fra en sportsbar, opplyser Johnsrud.

– Der var det en kranglete og full mann, som var uønsket der. Mannen ville ikke samarbeide eller høre på vekterne da de ba han om å dra. Da truet mannen vektere, forteller operasjonslederen.

– Han kommer sikkert til å få et forelegg.

To timer senere ble politiet tilkalt til et annet utested for å bistå noen vektere, opplyser politiet.

– Der var det en kar som hadde forsøkt å stjele en spritflaske, sier Johnsrud.

Mannen ble ifølge operasjonslederen geleidet ut av vektere.

– Mannen var lite samarbeidsvillig, og fikk pålegg om å dra. Så gikk det 40 minutter, og mannen var tilbake. Dermed ble det en tur til arresten.

Ville krangle videre

Klokka 01.11 ble en mann i 20-årene innbrakt til arresten i Drammen sentrum, melder politiet.

– Det var en utagerende, veldig beruset person. Mannen ble bortvist fra Drammen sentrum, men det gikk ikke så altfor lenge før mannen var tilbake, sier Johnsrud.

Mannen, som er fra Lier, var kranglete, og ønsket å fortsette krangelen han hadde startet ved et utested på Bragernes, ifølge politiet.

– Det var jo veldig dumt. Siden han ikke tok muligheten han fikk til å dra hjem, men kom tilbake, ble han med til arresten, sier Johnsrud.

Urinerte utenfor kafé

I Røyken, på Slemmestad, kom politiet over to personer i 20-årene som urinerte utenfor en kafé, melder politiet.

Ifølge operasjonslederen var det på omtrent samme sted, mer eller mindre samtidig. Men mennene var ikke sammen, så langt politiet vet, informerer han.

– Mennene fikk pålegg om å dra hjem, noe de begge fulgte.

Ifølge politiet ble mennene anmeldt for de to hendelsene.

Artikkeltags