Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittede i Drammen

Artikkelen er over 1 år gammel

Det siste døgnet har ytterligere fire personer fått påvist korona-smitte i Drammen. Fire personer i Helse Sør-Øst er i respirator, men det er ukjent om dette gjelder noen av pasientene som er innlagt i Drammen.

16 personer bosatt i Drammen kommune har så langt fått påvist koronasmitte, fire av dem det siste døgnet. Det opplyser Drammen kommune på sine nettsider.

– To av dem som nå har testet positivt, har vært på reise i Østerrike. Én av dem har vært på reise i Italia. Når det gjelder den fjerde personen er det mulig smitte utenfor Norden, men i dette tilfellet er ikke smitteveien tydelig avklart ennå, skriver kommunen.

– Ikke overraskende

John David Johannessen, leder av smittevernrådet i kommunen, er ikke overrasket over at flere har fått påvist smitte det siste døgnet.

– Dette har vi også varslet de siste dagene at vi måtte regne med, sier han til kommunens nettsider.

Kommunen opplyser at alle de fire som nå har fått påvist koronaviruset er i isolasjon i egne hjem, og at det ikke er noen forbindelse mellom dem.

– Vi anser å ha god kontroll på deres nærkontakter. Det er svært viktig at alle begrenser sosial kontakt mest mulig i den nåværende fasen. De nasjonale forbudene må følges, det oppfordres til å praktisere alle råd strengt, sier Johannessen.

Fire i respirator i Sør-Øst

Helse Sør-Øst opplyste fredag at 22 koronasmittede pasienter var innlagt på sykehus i Helse Sør-Øst.

Fem av pasientene får intensivbehandling, og fire av dem er koblet til respirator. Tallene er fra fredag klokka 12.

Det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst er organisert i 11 underliggende helseforetak, deriblant Vestre Viken HF. Verken Helse Sør-Øst eller Vestre Viken ønsker å gå ut med hvilke sykehus pasientene som benytter respirator ligger på.

Tre innlagt i Drammen

Siste oppdaterte tall fra kommunikasjonsavdelingen i Vestre Viken HF er fra fredag kokka 15.22, og viser at tre er innlagt med smitte på Drammen sykehus. Fire smittede personer er innlagt på Bærum sykehus. Det er ukjent om noen av disse er blant personene i respirator.

Ut fra personvernhensyn kan ikke kommunikasjonsavdelinga ved Vestre Viken opplyse om tilstanden til disse personene eller personalia. Sykehusene i Norge rapporterer imidlertid om eventuelle dødsfall som følge av korona - på lik linje med andre dødsfall. Foreløpig har én person på landsbasis gått bort på grunn av korona.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er nå 907 personer smittet av korona i Norge. 157 nye tilfeller har blitt påvist siste døgn, skriver NTB.

Disse helseforetakene er del av Helse Sør-Øst: Vestre Viken, Akershus universitetssykehus, Oslo universitetssykehus, Sunnaas sykehus, Sykehusapotekene, Sykehuset i Vestfold, Sykehuset Innlandet, Sykehuset Telemark, Sykehuset Østfold, Sykehuspartner og Sørlandet sykehus.

Kommentarer til denne saken