Du er kommet for å bli. På Gulskogen huser du nesten alle butikkene i nærmiljøet. I tillegg får du besøk av folk fra hele drammensdistriket, og enda lenger fra. Så vidt jeg veit.

Det er mye som ikke er pent på stedet Gulskogen. Men det blir stadig bedre, med byggevirksomheten som har pågått en stund. Det fortjener de som bor der. Folk fortjener også en hyggelig møteplass, og her spiller du en stor rolle. Så kan man mene hva man vil om at du stjeler kunder fra Drammen sentrum, for det gjør du faktisk. Men nå er det nå en gang sånn det har blitt, og da er det i hvert fall godt at du prøver å framstå som et hyggelig handelssentrum.

Fødselen din for en generasjon siden hadde et mindre pent uttrykk. Du føyde deg godt inn i rekka av mer eller mindre uskjønne småbedrifter i nærområdet. Men så kom påbyggingen, og et klatrestativ, rekker med trær, et par-tre krakker, og en liten dyrestatue dukket også jammen opp. Og nå seinest: Rehabiliteringen av bygningsmassen etter setningsskadene for et par år siden.

Les også: Kjøper enormt lagerbygg: – Her blir det 120 arbeidsplasser

I mine øyne har du gått fra å være den stygge andungen til å bli en nesten pen svane. Du har gode, harmoniske materialvalg, mange innganger på fire av veggflatene, og omkranser en ganske tiltalende plass. Innvendig er det vennlige, lyse gater, kriker og kroker, mange fine butikker og kaféer, og noen hyggelige krakker her og der.

Slik har du nesten gitt Gulskogen et hyggelig sentrum. Som dette nærmiljøet aldri har hatt, av tilsvarende karakter.

Men altså bare nesten. For: Dersom du også kunne våge å ta skrittet helt ut, vil plassen din virkelig skinne. Og med dette mener jeg rett og slett å fjerne parkeringsplassene for privatbiler i atriumet og la dem erstattes av et torg, hvor folka får lyst til å sette seg og spise en is i deilig vær, og unger kan få løpe litt fritt omkring. Parkeringshuset ditt ligger jo allerede der, og duger godt, også for folk som trenger enklere tilgjengelighet til butikkene.

Selv bor jeg i nærheten av Bragernes Torg og kjenner hvor mye et bilfritt og vakkert torg betyr for velværet.

Jeg tror du på denne måten vil skinne enda mer. Og bli et konkurransedyktig sted for folk som stadig oftere velger netthandel. Slik vil du kunne lokke dem til å oppsøke livet utenfor stuedøra, også når de skal handle og ønske seg virkelige møter og handel i ekstra hyggelige omgivelser.

Så kan vi jo også håpe at flere tar i bruk sykkel og buss til deg.

Joda, jeg drømmer, men drømmene mine er grønne og pene. Framtida kommer nemlig raskt, og den kommer ikke til å ha bilene på første plass.

LES OGSÅ: