Gå til sidens hovedinnhold

Flere bortvist fra Drammen: - Som forventet

Artikkelen er over 2 år gammel

Operasjonsleder Rune Hunshamar sier det ikke er så ille som det virker så langt i kveld.

DRAMMEN: Siden kvart på ti i kveld har totalt sju* personer blitt bortvist av politiet i Drammen. Seks av disse befant seg på Bragernes da de ble bortvist, den siste på Gulskogen.

I tillegg til de sju bortviste har én* person blitt innbrakt til arresten. Det forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Rune Hunshamar.

– Det er som forventet. Natt til i dag hadde vi ni bortvisninger, det er ikke så mye med tanke på hvor mange som var i byen. Det var ingen store hendelser forrige natt, sier Hunshamar.

* Etter at Drammens Tidende la på med Hunshamar like etter midnatt har ytterligere to personer blitt bortvist. Totalen er nå oppe i ni bortviste. Ytterligere én er tatt med i arresten.

– Prøver å gi gult kort

Ifølge ham er det litt tidlig å si hvordan den kommende natta vil være for politiet, men operasjonslederen har troa på at de fleste oppfører seg fint.

– Stort sett er folk ute og har det gøy og hygger seg. Antallet bortviste nå er ikke så ille som det virker, det er jo mye mer folk i byen. Da er det flere hendelser.

Hunshamar kan ikke si noe om hvor mange plasser det er i arresten i Drammen, men forteller at alt er gjort klart der dersom de trenger å sende noen dit. Likevel håper han å slippe storinnrykk til sentralarresten.

– Vi prøver å gi gult kort, som i fotball, ved å be dem om å forlate stedet. De fleste skjønner hva det innebærer og beklager og går hjem. Så er det noen som får rødt kort. Men vi prøver først med gult, sier operasjonslederen.

Dette er noen av kveldens hendelser:

Klokka 23.07 ble en mann tatt med inn i arresten og anmeldt for ordensforstyrrelser etter å ha forstyrret ro og orden i Drammen sentrum.

Sju minutter senere ble en mann bortvist grunnet ordensforstyrrelser.

Like etter midnatt ble en person arrestert, mistenkt for å ha dyttet en person i bakken og sparket ham mens han lå nede.

Drøye ti minutter senere ble en beruset mann bortvist etter å ha kranglet med flere personer på et utested.

Like etter ble en mann bortvist etter at han blant annet dro av seg buksa og var aggressiv.