Folkens, la oss ikke ødelegge samfunnet vårt i kampen mot korona-viruset

Av

Når jeg leser om folk som ringer politiet fordi de har sett ungdommer som går rundt for å selge aviser, tenker jeg at nå må vi roe oss ned litt.

DEL

MeningerFolkens, la oss ikke ødelegge samfunnet vårt i kampen mot korona-viruset. Samfunnet vårt er tuftet på tillit, toleranse og medmenneskelighet. Vi skal leve med hverandre etter at denne krisen er over også.

Når jeg leser om folk som ringer politiet fordi de har sett ungdommer som går rundt for å selge aviser, eller for å sladre på naboens barn som leker sammen, tenker jeg at nå må vi roe oss ned litt.

Regjeringen har innført restriksjoner som vi alle må forholde oss til. Restriksjoner som skal bidra til at helsevesenet vårt ikke knekker sammen. Korona-viruset er smittsomt, men vi må ikke bli så redde at vi glemmer de viktigste pilarene i samfunnet vårt – tilliten og troen på enkeltmennesket.

I går da jeg gikk en lang omvei til butikken, for å få meg en god tur i samme slengen, passerte jeg tre unge folk som satt ved et busstopp på Toppenhaug. De satt med god avstand til hverandre og så ut som de hadde det hyggelig. De smilte til meg da jeg passerte. De gjorde sitt for å unngå smitte ved å være ute, og tok samtidig ansvar for sin egen psykiske helse ved å ha kontakt med andre.

Jeg har tillit til at de aller fleste klarer å forholde seg til restriksjonene som er satt, og at vi klarer å stagge veksten av smitte på den måten.

Forrige helg møtte jeg to barnefamilier på tur på Stoppenkollen i Lier med hvert sitt norske flagg plassert i barnevognene. De fortalte at de hadde tur-bursdag og både voksne og barn holdt god avstand til hverandre. De aller fleste klarer å tolke restriksjonene og ta selvstendige valg ut fra sin situasjon.

Noen gjør også feil, men forsøk å si fra på en hyggelig måte.

Mitt råd er å først og fremst ta ansvar for deg og dine, vaske hender og hold avstand. Spør om folk trenger hjelp i stedet for å ringe politiet. Et angiver-samfunn er det siste jeg ønsker meg. Å bruke Kinas totalitære samfunnsmodell i krisetid bør vi sammen bevise at vi ikke trenger. Å innføre Sør-Koreas overvåkingsmetoder for å oppsøke smittekilder er heller ikke en vei jeg ønsker at det norske samfunnet skal gå.

Jeg har tro på at tiltakene som er innført i Norge er tilstrekkelig, og klarer mange nok å følge disse, skal vi klare oss gjennom denne krisen.

Jeg har troen på deg, og at du bidrar med det du kan. Jeg er utrolig imponert over alle medmenneskene som trår til og de kreative sjelene der ute som gleder oss som sitter inne i disse dager.

Tusen takk for at akkurat du gjør hverdagen bedre for meg og så mange andre!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags