For hva det er verdt – nå får vi en smak av påske

Nå kommer sola!

Nå kommer sola! Foto:

Strålende sol i overskuelig framtid gir oss en følelse av vår og en smak av påske de nærmeste dagene. Det betyr samtidig at skogbrannfaren vedvarer.

DEL

Om alt annet går åt skogen, så kan man i alle fall trøste seg med at været er bra.

Nei, du kan ikke kose deg med utestedskjøpt utepils, dra på hytta eller samle større grupper for å spille en uformell kamp på en kommunal fotballbane. Men man kan i det minste gå tur, sykle eller løpe og kjenne D-vitaminene legge seg over et vinterblekt fjes.

For meteorologen har både gode og dårlige nyheter for de nærmeste dagene. For å starte med det negative, så gjør fraværet av nedbør den siste tiden sitt til at Meteorologisk institutt opprettholder gult farevarsel om skogbrannfare.

– Det skyldes at det har vært tørt en stund, noe som fortsetter de nærmeste dagene, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Så til oppsiden av værutsiktene:

– Det har vært flere skyer i det siste, men lørdag slår det over til nordavind. Det bringer med seg klarer vær og lange perioder med sol, sier Granerød.

Det blir imidlertid ikke supervarmt, tross solens tilbakekomst. Om natten vil det de nærmeste dagene være minusgrader, mens det blir fem, seks plussgrader på dagtid.

– Det ser ut som om vi kan få en smak av påske utover i helgen, noe som også fortsetter mandag og tirsdag.


Artikkeltags