SATSER VIDERE: Rashim Sharma (41) fra Drammen og Rajesh Sharma (50) fra Solbergelva utvider Peppes Pizza på Buskerud Storsenter. Foto: Maria Constance Enger Amdal Les også Bruker én million på å utvide restauranten: – Vi skal ha 80 spiseplasser
BLIR DET ÅPNING?: Det håper driftssjef hos Jonas B. Martin Vogel, medeier i Dickens Hans Petter Kittelsen, John Christian Thomassen, daglig leder på Frukt & Grønt og Harald Berger, daglig leder hos Bølgen og Moi. Les også Byen har vært tørrlagt i tre måneder: – Vi ser fram til åpning neste helg
SKJØNT: - Det har vært en skjønn tid, sier Hernandez om tida si i Drammens utelivsbransje: Hawk Club, Kafé Unique, Dickens og Skutebrygga. I går ble det kjent at han har solgt Skutebrygga. Foto: Rune Folkedal Les også Enorm respons etter Tomas' exit fra Skutebrygga – dette skal han gjøre nå
ASIATISK: Jasmin restaurant ligger i Øvre Tverrgate, et steinkast fra Mjøndalen barneskole. Spisestedet solgte mat og drikke for 3,4 millioner i fjor. Foto: Tore Sandberg Les også Mjøndølingene spiste og drakk for 3,4 millioner på Jasmin
ENKELT INTERIØR: Punjabi Tikka fremstår som et bedre take away-sted enn en koselig restaurant. Den gode maten fortjener en interiør-oppgradering. Foto: Tore Sandberg Les også – Kvaliteten varierer fra nydelig til skuffende
FESTIVAL FOR OG MED VIN: Denne helga arrangeres tredje utgave av Drammen vinfestival. Denne vennegjengen fra Sør-Afrika, USA og Irland er blant de 400 som ville få med seg festivalen. F.v.: Nick Loyd, Taryn Lynne Sumpton, Kelsey Scala og Paul Walsh. Foto: Mathilde Torsøe Les også I kveld minner Union Scene om en spansk eller italiensk småby
ÅPNER BAR: Ekteparet Thomas og Sissel Frogner-Johansen har tatt over de gamle Buddy-lokalene. De skal åpne en Gulating-pub, og håper å åpne dørene 1. april. 46-åringene har aldri drevet bar før,men brenner for håndverksøl. – Jeg er veldig glad i kunderelasjonen over disk, sier Sissel. Foto: Tore Sandberg Les også Sissel (46) og Thomas (46) skal åpne ny bar i Drammen sentrum
Edilberto Maldonado hos En verden av tjenester er overlykkelig over å ha fått tak i Høibakks vaffeloppskrift. Her avbildet med hånden behørig plassert over oppskriftens detaljer. Foto: Silje Gomnæs Les også Her sitter Edilberto med den hemmelige oppskriften på Høibakk-vaflene: – Jeg la bare inn ett bud, men dro på skikkelig
MARITIMT: Det maritime preger både interiør og meny på Skutebrygga. Foto: Tore Sandberg Les også – Uforløst og fornyelse er to ord jeg sitter igjen med
SKUFFET: Håvard Gulliksen sier han spiser pølse oftere enn han bør, gjerne flere ganger i uka. Nå blir den vanen langt dyrere for ham. Foto: Vegard M. Aas Les også Circle K gir opp folkekjært wiener-tilbud: – Jeg føler meg lurt
UTVALG: I kommunedel ni og ti er det fem restauranter med ulike menyer og spesialiteter. Foto: Ine-Elise Høiby/ Svelviksposten Les også Ut og spise i helgen? Stor oversikt over restaurantene i den nye kommunen – Del 5
Dette bildet er fra august 2016, da driverne av Bangkok Thai Kitchen kunne juble over terningkast fem i Drammens Tidende. Foto: Tore Sandberg Les også Full stopp for restaurant: – Vi har meldt oss til NAV
Kenneth Gjerrud fra Drammen har drevet en stor kantine i Berlin siden 2004. – Hektisk, men veldig givende, mener han. Foto: Sebastian Greuner Les også Drammenser gjør suksess som kokk i Tyskland
BREDT UTVALG: Kommunedel 8 byr på mange restauranter med ulike menyer og prisklasser. Foto: Oda Karlsen Bekkestad Les også Ut å spise i helgen? Se oversikt over restaurantene i den nye kommunen – del 4
STORT: «Det blir litt tomt når det er så åpent og stort, samtidig som det kun er halvfullt. Jeg ser at de prøver å skape italiensk stemning, men de lykkes bare delvis». Les også Italiensk på Lierskogen: – Jeg ser at de prøver å skape italiensk stemning, men de lykkes bare delvis
VIL SKJENKE: Hvis det går som Rashid Latif og de andre på Taki vil, kan gatekjøkkenet ved Strømsø torg snart servere alkohol. Foto: Pia Vinningland Les også Gatekjøkkenet sentralt i Drammen vil servere øl og vin
SENTRUMSLEDER: Helle-Stine Høvås i Byen Vår Drammen er fornøyd hvis 20-22 spisesteder blir med på «Spis for 100» i vinterferien. I midten av februar kan forventningsfulle spisegjester begynne å orientere seg om hvem som deltar og hva de har på hundrekronersmenyen. Foto: Tore Sandberg Les også Ny runde med middag for en hundrings
TRENGER FLERE KUNDER: Jonatan Bukkøy Artnzen, som driver Ask & Loke på Bragernes, har tatt et uvanlig grep for å få flere kunder: senket prisene på mat med en fjerdedel. Restauranten har endt opp med røde tall til nå. Foto: Anne-May Tjugum Les også Ask & Loke har tatt et spesielt grep for å kapre kunder: – Kom i olabukse
STØRRE FORSKJELLER: Dagligvareprisene er på vei opp, og mer hos Extra enn hos konkurrentene Kiwi og Rema. Foto: Halvor Ripegutu/Scanpix Les også Test av matpriser: Økende forskjeller mellom lavpriskjedene
HAR STENGT: Burgerhouse åpnet på Strømsø torg for fem måneder siden, og har allerede kastet inn håndkleet. – Dette er virkelig trist for de ansatte, sier eier Tor Egil Hasselstrøm, som synes de er svært trist å måtte stenge dørene. Foto: Mathilde Torsøe Les også Burgerfesten ble kortvarig for Burgerhouse: – Vi har prøvd alt
STORT UTVALG: De nye kommunedelene byr alle på ulike restauranter med forskjellige typer mat. Foto: Tore Sandberg Les også Ut og spise i helgen? Stor oversikt over restaurantene i den nye kommunen – Del 3
VIL GJENÅPNE: KFCN på Øren i Drammen holdt åpent i noen uker, men hadde ikke serveringsbevilling - og stengte dørene 19. desember. Nå har styreleder Awni Tannous (27) (t.v.) og Wael Husin Al Khateeb (26) på nytt søkt kommunen om serveringsbevilling. Foto: Inger Boldvik Les også KFCN stengte dørene etter å ha holdt ulovlig åpent. Nå prøver de på nytt
Rosévin, hvitvin og musserende blir med stadig flere hjem fra Vinmonopolet. De mer tradisjonelle brennevinstypene sliter. Nå er Vinmonopolets tall for 2019 klare. Foto: Erik Sergio Auklend Les også Se topplista – dette drikker drammenseren mest av
DUMPET PRISEN: Los Tacos opplyser at de har økt matsalget ganske kraftig etter at de begynte å selge Aass til 39 kroner i midten av november. - De fleste som kommer hit nå vet allerede om ølprisen. Den går på folkemunne, sier daglig leder i Drammen Christopher Sinclair Williams Selmer. Foto: Mathilde Torsøe Les også Flere var skeptiske da Los Tacos dumpet ølprisen til 39 kroner: – Det har vært en suksess
VINGÅRD OG HOTELL: Familien Lyhus har investert over 50 millioner i vingård og hotell i Piemonte i Nord-Italia. Fra venstre Haakon Christensen, Helle Lyhus, Vidar Lyhus og Lisette Lyhus. Foto: Privat Foto: Privat Les også En av Liers rikeste har investert 50 millioner i vingård i Italia: – Alltid hatt en drøm om det
HJEMMEKOSELIG: Interiøret er gjennomført med kule detaljer, samtidig hjemmekoselig med elementer av middelhav, mener vår anmelder om Anchas Bodega. Foto: Tore Sandberg Les også «Jeg trodde vi var i himmelen, men nå åpner det seg en ny port»
LAGT PÅ IS: I fjor høst varslet hovedeieren til Domino's i Norge at de skulle trekker seg ut av landet. Pizzakjeden har hatt en avdeling på Bragernes i et drøyt år, og tidligere gått ut med at de skulle utvide med enda en avdeling her i byen. Disse planene er foreløpig lagt på is. Foto: Janne Sundelius Braathen Les også Trodde du Domino's skulle legge ned? Nå søker kjeden flere folk i Drammen
OVERSIKT: Det er mange ulike restauranter i de nye kommunedelene i Drammen kommune. Foto: Tore Sandberg Les også Ut og spise i helgen? Stor oversikt over restauranter i den nye kommunen
NYTT KAPITTEL: Ekteparet Girma Tessema og Mulumebet «Babette» Teshome har drevet Babette Cuisine på CC kjøpesenter i nesten ni år. 1. januar legger paret ned kafeen, og et nytt kapittel i livet venter. Foto: Mathilde Torsøe Les også Kafeen har hjulpet ekteparet på mange måter. Nå stenger Girma og Babette dørene
Marius Egge smiler og er fornøyd nå når han har julebrusen. Men han var ikke like glad da lastebilen veltet og han innså at det ikke ble noe av Egges julebrus på markedet i år. Les også Da Egge gård «endelig» skulle kaste seg på julebrus-markedet, skjedde det utroligste: – Tenkte det var fordømt dritt
HEKTISK: Butikkmedarbeider Stine Systad Fredriksen på Vinmonopolet på Strømsø, har hektiske arbeidsdager i desember. Foto: Tore Sandberg Les også Overraskende drikketype øker mest: – Det startet med de yngre, men nå er det alle aldersgrupper
FRA ÅPNINGEN: Lucke Levin og Eva Hagen som sammen drev L&E Gjestgiveri. Foto: Bente Elmung Les også Eva har tapt over 1,2 millioner på gjestgiveriet sitt: – Veldig vanskelig for meg å snakke om
LUNT: «Vi registrerer umiddelbart lun stemning og sjel i veggene. Det virker ujålete og folkelig her, og det er god stemning.» Foto: Rune Folkedal Les også Dette stedet svikter aldri: «Borddamen smiler hele veien rundt»