DRAMMEN: Fossen går til Justisdepartementet. Der skal Fossen bidra til å forsterke departementets arbeid med implementering av ny straffeprosesslovgivning og departementets internasjonale oppgaver, melder Politidirektoratet.

Visepolitimester Steinar Kaasa vil fungere som politimester i Sør-Øst inntil videre.

– Jeg har fått et tilbud som jeg synes var spennende og interessant, og jeg har valgt å takke ja til dette. Jeg har lang erfaring innen politi- og justissektoren og er glad jeg kan bidra videre her, skriver Fossen i en e-post til Drammens Tidende.

– Svært trist

– Det er selvfølgelig svært trist å forlate Sør- Øst politidistrikt, og alle de flinke medarbeiderne jeg har vært leder for de siste årene. Sammen har vi lagt ned en betydelig innsats i arbeidet med å etablere politidistriktet. Etter snart 28 år i politiet – av dem 19 år som politimester, er jeg svært glad for den muligheten jeg har fått til å ta fatt på nye oppgaver i Justisdepartementet, sier Christine Fossen i pressemeldingen som ble sendt ut fredag formiddag.

– Sterk innsats

Departementet ser fram til å bli styrket med Fossens lange og brede erfaring og kompetanse fra politietaten.

– Jeg vil takke Christine Fossen for arbeidet hun har lagt ned i etableringen av Sør-Øst politidistrikt. Det har vært en sterk innsats og et utfordrende arbeid. Nå har hun fått tilbud om nye og viktige oppgaver i Justisdepartementet, og jeg ønsker henne lykke til, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Les også

Et urovekkende vitnesbyrd fra innsiden av politiet