VESTFOSSEN: Det melder trener Geir Endre Rogn til Langrenn.com.
Han forteller at Fossesholm trenger å komme til hektene igjen både fysisk og mentalt etter et krevende OL i Beijing.
– Sesongen er i stor grad over for Helenes del. Nå handler det om å få kroppen i balanse, sier trener Geir Endre Rogn til nettstedet.
Den tidligere junior- og kvinnelandslagstreneren har siden i høst hatt ansvaret for treningsoppfølgingen av Helene Marie Fossesholm.
Tom for energi
Etter stafetten i OL fortalte landslagstrener Ole Morten Iversen følgende om Fossesholm etter at hun ikke gikk 30 kilometer:
– Hun kjenner seg selv så godt at når hun sier batteriet er tomt, er det ikke noe grunn for meg å prøve å pushe henne til noe annet, sier landslagstrener for kvinnene, Ole Morten Iversen.
Han forteller at Fossesholm hadde tenkt på alt.
– Jobben vår rundt henne er å sørge for å tenke på alt for og imot. Hun hadde tenkt på alt. Den avgjørelsen var veldig enkel. To dager etter stafetten kom avgjørelsen. Etter stafetten fløy hun. Jeg sto selv i kø bak henne i intervjusonen etter stafetten. Jeg tror hun brukte en halvtime på å svare på spørsmål, sier Iversen.
Dagen etterpå var det helt tomt for Fossesholm.
– Hun kjente at det var tomt. Hun innså at en tremil på tampen av dette mesterskapet gagnet lite. Hun hadde lite å gi. Sannsynligvis ville ikke det vært noe positivt for fortsettelsen av hennes karriere, sier Iversen.
Fossesholm har forklart overfor Iversen at hun føler ikke kroppen spiller helt på lag.
– Er det tungt mentalt eller fysisk?
– Det er begge deler. Mange utøvere bruker begrepet «lite energi». Det er ikke så lett å forstå. Treningen flyter ikke, og teknikken stemmer ikke. Jeg tror det er minst like mye mentalt. Det å forberede seg til å gjennomføre konkurransen er på mange måter like tøft psykisk som fysisk, sier Iversen.
– Det er en OL-tremil, man får ikke mange av dem?
– Nei, men Helene er tross sin unge alder blitt en relativt garvet toppidrettsutøver. Det handler ikke om å delta. Så enkelt er det, sier Iversen.