Helene Marie Fossesholm var ikke venn med klassisk skiene og ble nummer 26. Hun har hele 1.21 minutter opp til toppen.

– Jeg åpner litt rolig, men samtidig er jeg ikke i god nok form til å åpne steinhardt, så jeg tror løpsopplegget var fornuftig. Jeg gikk mye bedre på ski enn jeg har gjort på veldig lenge, så alt i alt er jeg fornøyd, sier Fossesholm og fortsetter:

– Jeg er mye bedre i klassisk nå enn i fjor, så det går i riktig retning. Jeg kjente meg bra.

Anne Kjersti Kalvå havnet på den sure fjerdeplassen på 10 kilometer klassisk i finske Ruka lørdag. Ebba Andersson vant foran Frida Karlsson og tyske Katharina Hennig.

Ebba Andersson vant den svenske duellen mot Karlsson, som var den store favoritten. Karlsson startet litt for raskt og ble hardt straffet mot slutten. Andersson vant med 5,7 sekunder.

Kalvå, som hadde den neste beste tiden etter passering 3,1 kilometer, matchet ikke svenskens fart de neste tre kilometerne og gled inn på fjerdeplass. Hun endte fattige 0,2 sekunder bak tyske Katharina Hennig. De to var 13,3 og 13,5 sekunder bak vinneren.

– Akkurat nå føles den veldig surt ut. To tideler unna og kjipt å se dem på pallen. Jeg fikk litt vage sekunderinger underveis fordi jeg startet tidlig. Jeg gikk det jeg hadde, men det ble en dårlig avslutning så jeg er ikke fornøyd med det, sa Kalvå til Viaplay.

Heidi Weng åpnet forsiktig, men var blant de raskeste på sisterunden. Hun endte på sjetteplassen, slått med 21,1 sekunder. Tiril Udnes Weng endte som nummer ni.

Det var en svært så følelsesladet Weng i intervjusonen.

– Jeg er så fornøyd. Jeg klarer ikke stoppe å gråte fordi jeg er så glad. Det gikk så bra og det er så teit, sa Heidi Weng til Viaplay.

Silje Theodorsen ble nummer 12, 45,1 sekunder bak, mens Ingvild Flugstad Østberg hadde ingen god dag i sitt verdenscupcomeback og endte på 16.-plass. Hun endte 54,3 sekunder bak.

Helene Marie Fossesholm var ikke venn med klassisk skiene og ble nummer 26. Hun har hele 1.21 minutter opp.

Onsdag skal det gås 20 kilometer jaktstart i fri teknikk. Fossesholm håper hun kan gå seg opp på søndagen.

– En må være litt fornuftig, en skal opp den første kilometeren seks ganger, så jeg tror den som er litt hard på gassen de første par gangene der tror jeg ødelegger løpet sitt.

(©NTB)