Taper i begge bokser

VIKER UNNA: Mergim Hasi og resten av Drammen-spillerne får juling i nøkkelsituasjoner foran begge mål. Nå står laget med tre strake serietap, og har sluppet inn 16 mål på sine fem første kamper denne sesongen, inkludert cupkampen mot Skeid. (FOTO: JERMUND BERG)

VIKER UNNA: Mergim Hasi og resten av Drammen-spillerne får juling i nøkkelsituasjoner foran begge mål. Nå står laget med tre strake serietap, og har sluppet inn 16 mål på sine fem første kamper denne sesongen, inkludert cupkampen mot Skeid. (FOTO: JERMUND BERG)

Artikkelen er over 5 år gammel

Feil og bom i nøkkelsituasjoner har kostet Drammen dyrt i seriestarten. Mot Sprint-Jeløy ble det 1-4-tap tross langt mer ballbesittelse og flere skapte sjanser.

DEL

DRAMMEN: De to siste helgene har Drammen møtt Ørn-Horten og Sprint-Jeløy, to av lagene det er forventet at det nyopprykkede Drammen-laget skal måtte kjempe med for å beholde plassen i divisjonen.

Det positive er at Drammen har vært fullt på høyde spillemessig, og kanskje hadde fortjent bedre resultater.

Det negative? Det har endt med null poeng og 1-5 i målforskjell. Drammen har blitt smadret i nøkkelsituasjoner i egen boks, og tapt

- Lett å score på oss

Forrige ukes 1-0-tap borte mot Ørn-Horten ble fulgt opp med 1-4-tap hjemme mot mosselaget på Marienlyst lørdag.

- Vi blir straffet knallhardt. Vi skaper 13 sjanser og har ballen sikkert 70% av tiden. Men det er så lett å score mål på oss, sier Stian Ramsfjell.

Sammen med trenerkollega Lars-Gunnar Huseby Martinsen opplevde han at laget deres ikke var sterke nok i én-mot-én-situasjoner, og mislyktes i de helt avgjørende øyeblikkene i kampen.

- Vi har et par ærgjerrige spillere ute med skader. Spillerne som renser unna innlegg, og er «der» hele tiden. Uten at vi skal skylde på det, sier duoen.

Midtbanegeneral nærmer seg

Den ene av spillerne trenerne ønsker seg tilbake spilte en halv omgang lørdag. Etter et langt skadeavbrekk kom Thomas Backe på banen etter 65 minutter mot østfoldingene.

Med unntak av Drammens første oppkjøringskamp mot Modum i vinter har ikke midtbanespilleren vært på banen siden slutten av fjoråret på grunn av en trøblete akilles.

Håpet i DFK-leiren er at Backe, sammen med kaptein Faramarz Nemati, som også nærmer seg comeback fra skade, kan bidra til kan tilføre roen og rutinen som gjør at marginene vipper i deres favør - og ikke motsatt. Mot Sprint manglet også den svært duellsterke forsvarsspilleren Matias Warp, som etter planen er spilleklar neste helg.

Backe og Nemati var begge en del av DFK-laget som spilte andredivisjon i klubbens første leveår, etter opprykket med Åskollen i 2008.

- Hva er det du tilfører laget?

- Jeg føler jeg er den spilleren som kan stikke motstanderen litt med gjennombruddspasninger, og å ligge foran forvarsfireren og rydde opp.

Under med to etter elleve minutter

Tidligere Mjøndalen-spiller Daniel Reinoso headet østfoldingene i ledelsen før det var spilt fem minutter. M'Bandy Camara doblet ledelsen etter drøye ti minutter. Begge målene etter situasjoner hvor Drammen-spillerne ble gjort til statister i eget straffefelt.

Drammen svarte med en langt bedre periode, og spilte tidvis ut Sprint-laget i deler av den første omgangen. Samuel Narh reduserte midtveis i omgangen, og Drammen skapte en rekke store muligheter uten å klare å utligne.

Misset kjempesjanser

DFK kom aldri nærmere før pause, og måtte i stedet oppleve å få luften slått ut av seg. Litt ut av det blå økte Jonas Tallerud ledelsen da det var spilt 51 minutter, før Erlend Kiani drepte kampen fem minutter senere.

Etter 1-4-scoringen overtok Drammen kampen fullstendig, men klarte aldri å omsette sjansene til scoringer. Mergim Hereqi, Awat Peyghambernejad og Viktor Hellum hadde alle svært store målsjanser, men DFK kom aldri nærmere.

Dermed blir laget stående med tre poeng etter fire serierunder. På 16. mai venter hardtsatsende Fram Larvik på bortebane.

Artikkeltags