Nielsen: - Brutalt

Haugesund  20150524.
Eliteserien fotball 2015:  FK Haugesund - Strømsgodset. Strømsgodsets Bassel Jradi (t.h.) og Haugesunds Kristoffer Haraldseid i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Strømsgodset på Haugesund Stadion. Haugesunds Martin Bjørnbak (i bakgrunnen)
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund 20150524. Eliteserien fotball 2015: FK Haugesund - Strømsgodset. Strømsgodsets Bassel Jradi (t.h.) og Haugesunds Kristoffer Haraldseid i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Strømsgodset på Haugesund Stadion. Haugesunds Martin Bjørnbak (i bakgrunnen) Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

David Nielsen og Godste fikk en nådeløs kveld i Haugesund, men treneren føler seg ikke presset etter 4-0-tapet.

DEL

DRAMMEN: Både før og etter søndagens oppgjør mot Haugesund spurte rettighetshaver CMore om David Nielsen føler seg presset som hovedtrener for Strømsgodset.

- Jeg føler ikke jeg sitter trygt. Jeg føler ikke at jeg sitter på noe som helst måte. Jeg vet hva som bor i laget. Jeg vet også hva vi har å jobbe med. Det er de defensive tingene, men det kommer også som konsekvens av at vi ikke får drept kampene, er en del av svaret Nielsen gir til CMore på direkte spørsmål om han føler han sitter trygt i jobben etter å ha tapt 4-0 mot FKH.

Idet en tredjedel av sesong er spilt står drammenserne med et poengsnitt på 1,2.

Etter å ha fått en god opplevelse i 16.mai-kampen hjemme mot Aalesund, var det et meget positivt Strømsgodset-lag som lørdag ettermiddag reiste til Vestlandet for å endelig vinne to kamper på rad.

Godset visste hva som kom, likevel fikk de fire mål i mot. Hvittrøyene scoret på samtlige fire sjanser.

- Brutalt. De slipper til fire sjanser og scorer fire mål. For oss er det veldig tungt. Jeg synes synd på guttene, sier Godset-trener David Nielsen til  Drammens Tidende.

Punkterte kampen 20 minutter før slutt

Etter å ha ligget under 2-0 til pause satte Strømsgodset inn både Peter Kovacs og Øyvind Storflor idet 2. omgang startet. Drammenserne skulle spille med to spisser, skape skikkelig trykk, komme ofte rundt på kantene og skape farligheter på dødball, men isteden var det Haugesund som mer eller mindre punkterte kampen da Simon Diedhiou rykket forbi Espen Bugge Pettersen og satte inn vestlendingens tredje i det 71. minutt.

Vertene hadde da satt ballen i nota også ti minutter tidligere, men målet til Christian Gytkjær ble annullert for offside.

Og ett minutt før slutt gjorde Daniel Bamberg kvelden bekmørk for Godset da han banket inn FKHs fjerde. Da hadde Flamur Kastrati og SIF nettopp hatt en kjempemulighet til å redusere.

Men det er lov å være effektiv. Haugesund scoret på sine sjanser i løpet av matchen og straffet Godset hardt etter personlige feil på flere av scoringene.

Godset står nå med tolv poeng på ti kamper. De har tapt fire av seks bortekamper, men det skal sies at de har møtt lag som Vålerenga, Rosenborg, Molde og Odd på bortebane. Til tross for at de har tapt de to siste kampene på Haugesund stadion, møtte de søndag kveld et lag de hadde gode muligheter til å ta tre poeng fra. Før kampen mot SIF hadde vestlendingene kun scoret fem mål på ni kamper.

Nana med kampens første sjanse

Det var Haugesund som startet best på eget gress, men det gikk ikke mange minuttene før drammenserne hadde klart å spille seg inn i kampen. Strømsgodset tok over og skaffet seg et par dødballer som de ikke klarte å utnytte godt nok.

Kampen var ti minutter gammel da Bismark Adjei-Boateng sto for kampens første store sjanse.

Ghaneseren klinket til på volley etter en fin prestasjon av Lars Vilsvik på høyresiden, men skuddet gikk via gresset og i tverrliggeren.

Like etter SIFs sjanse fikk de marineblå det første slaget i ansiktet.

Martin Bjørnbak løp seg løs fra Bassel Jradi på første stole og headet Daniel Bambergs corner i lengste hjørne. Bjørnbak kom seg vel enkelt fri i den situasjonen.

Scoret på sine fire sjanser

Etter scoringen tok Godset mer og mer over. Først og fremst på høyresiden, der Gustav Wikheim og Iver Fossum spilte hovedrollene. Halvveis ut i omgangen vartet gjestene opp med vakkert og hurtig angrepsspill, men Martin Bjørnbak fikk avverget innlegget til Bassel Jradi. Dansken spilte for øvrig sin første kamp fra start denne sesongen, men ble byttet ut med Øyvind Storflor i pausen.

Ti minutter før hvilen ble de marineblå igjen straffet for personlige og defensive feil. Gustav Valsvik hadde spilt en god omgang før han sendte feilpasningen som Bamberg bare måtte takke og bukke for. Han spilte igjennom spissen Simon Diedhiou som lurte bort Marius Høibråten før han plasserte inn vestlendingenes andre for kvelden.

Like før pausen fikk Thomas Sørum en gedigen sjanse til å score etter at keeper måtte gi retur på Iver Fossums langskudd. Liungen skulle bare chippe inn reduseringen, men både en god og heldig Per Kristian Bråtveit i FKH-målet fikk avverget med hodet.

Thomas Sørum satte for øvrig ballen i mål med hodet tre minutter før slutt, men målet ble annullert for offside. Det så ut til å være en korrekt avgjørelse.

- Må forbedre oss

Strømsgodset skapte i alt mer enn nok sjanser til å komme tilbake i kampen, men maktet ikke omsette dem til scoringer. Den biten av spillet føler David Nielsen laget har kontroll på. Etter å ha sluppet inn 21 mål på ti kamper er det i det defensive spillet den store utfordringen ligger.

Nielsen sier at sluttresultatet i fotball alltid er som fortjent, men at laget måtte gamle i 2. omgang etter å ha kommet under med to til pause. Det mener han er årsaken til at SIF får ytterligere to i mot i siste del av matchen.

- For meg er det selvfølgelig en bekymring samtidig er det et kjennetegn på at vi er et ungt lag, men vi må forbedre oss. Det er vi nødt til.

Bismark Adjei-Boateng pådro seg for øvrig sitt tredje gule kort og må dermed stå over helgens hjemmekamp mot Lillestrøm.

Artikkeltags