Onsdagens unge Godset-debutant kan få innhopp i eliteserien i år

  Artikkelen er over 4 år gammel

  I løpet av fire dager har to venstrebacker imponert Godset-trener David Nielsen i debuten. I cupkampen mot FK Tønsberg presenterte 17 år gamle Henrik Bredeli seg med to assist.

  DEL

  TØNSBERG: Unggutten fikk en hyggelig aften på Tønsberg Gressbane onsdag kveld. Debutanten spilte ikke bare hele kampen da Godset tok en velfortjent 5-0-seier, 17-åringen var nest sist på scoringen til både Bassel Jradi (0-1) og Petter Vaagan Moen (0-3). Lørdag fikk David Nielsen se nysigneringen Florent Hanin - som til tider var glimrende offensivt mot Rosenborg. Franskmannen var blant annet servitøren da Peter Kovacs sørget for et viktig poeng på Lerkendal.

  LES OGSÅ: Team SIF spilte uavgjort mot nyopprykkede Jerv

  Presist venstrebein

  Og onsdag kveld var det altså G17-landslagsspilleren Bredeli som presenterte seg med et presist venstrebein og offensive og defensive fibre. Treneren er ikke fremmed for at 17-åringen, som flyttet til Lier fra Asker som barneskolegutt, kan få sin debut i eliteserien allerede i år.

  - Han kan fort få innhopp i år, men han må fortsette å jobbe bra i treningshverdagen. For han handler det om å være en del av laget. Han har mye i livet sitt akkurat nå - det er viktig for han å gjøre det bra på skolen og på trening. Han kan ta steget etter hvert, men må holde fokus, sier Nielsen.

  LES OGSÅ: Godset tok seg greit videre i cupen

  Eliteserie-debut er målet

  Bredeli var selv godt fornøyd med sin første offisielle kamp for de marineblå, og syntes naturligvis det var deilig å få med seg et par assist. Han går første året på fotballinjen ved Drammen videregående skole, og trener derfor fast med A-laget kun to ganger i uken, samt så ofte det passer, så lenge det ikke går ut over undervisningen. Ifølge backen er det planlagt en ordning som gjør at unggutten skal trene fast med førstelaget etter sommeren.

  - Det blir feil å måtte droppe treninger innimellom, for da blir det halvveis satsing og det går ikke, men nå får vi en god løsning på det i nærmeste fremtid, sier han til Drammens Tidende.

  Henrik Bredelis personlige mål for 2015 er å få muligheten for førstelaget i en eliteseriekamp.

  - Sjansen er der. Jeg har alle muligheter. jeg må bare prestere på trening og gå ut og gjøre mitt beste hele tiden.

  LES OGSÅ: Dette er cupflausene Godset må unngå

  Fikk spilletid i vinter

  Ambisjonene er store, men Bredeli har god tid på seg. Det er ikke akkurat verdens enkleste jobb å spille seg inn på venstresiden til Strømsgodset. Mounir Hamoud var en av seriens beste sidebacker i fjor og debuten til Florent Hanin på lørdag gjør ikke veien akkurat noe kortere. I tillegg har du en Christopher Lindquist som heller ikke har gjort seg bort når han har fått sjansen på venstresiden.

  - Konkurranse kommer det alltid til å være, det bare trigger meg egentlig. Det må du bare regne med, forteller Bredeli.

  At David Nielsen har stor tro på 17-åringen, beviste han tidlig i vinter. Bredeli fikk muligheten i noen av de første treningskampene, men ble deretter travelt opptatt med G17-landslaget og EM-kvalifisering. Nå er det ikke noe landslagsspill før i desember, så nå skal han konsentre seg om Godset i tiden som kommer.

  - Det er stressende å spille en slik kamp som ung spiller. Han får mye ansvar, men leverer til de grader en godkjent kamp, sier Godset-treneren om Bredelis debut mot FK Tønsberg.

  LES OGSÅ: Enkel cupseier for Mjøndalen mot Vestfossen

  Artikkeltags