Gå til sidens hovedinnhold

Valsvik: – Det går inn på meg

Artikkelen er over 6 år gammel

Gustav Valsvik innrømmer at det er tøft å være SIF-forsvarer om dagen, men tror unggutta har sterk nok psyke til å ri av stormen.

Som Sogndal-spiller var Gustav Valsvik (21) vant til at det fort kunne bli en del mål imot, men 21 baklengsmål på ti kamper er brutalt, spesielt når det skjer i Strømsgodset-drakt. Valsvik har startet samtlige av Godsets matcher denne sesongen.

Selv om laget har rutinerte Espen Bugge Pettersen som målvakt, hviler et stort ansvar på den 21 år gamle sogningen.

– Det går inn på meg. Jeg jobber for å holde nullen og så smeller det inn på sjansene vi får imot, sier midtstopperen.
Valsvik følte seg helt tom etter søndagens nådeløse bortekamp mot Haugesund. Hvittrøyene scoret på sine fire store sjanser og vant 4–0.

LES OGSÅ: Belønnet med startplass - byttet ut i pausen

LES OGSÅ: Kjære Martin! Du har satt hjertet mitt i brann

Sterk mentalt

Drammenserne har en jobb å gjøre defensivt. Selv om ansvaret ikke hviler på forsvarsfireren alene, er det ikke rart om SIFs unge og vikarierende stopperpar i Valsvik og Marius Høibråten (20) kjenner det litt ekstra på kroppen om dagen.

Valsvik sier han klarer å takle lagets varierende prestasjoner på en bra måte mentalt. Det tror han også kameratene i de bakre rekker er voksne nok til å klare.


– Jeg kan ikke snakke for alle, men jeg håper og tror det. Det trenger vi, sier stopperen.

Godset ble hardt straffet på Vestlandet, men Gustav Valsvik prøver ikke å unnskylde noe som helst. Noen av målene kom som følge av personlige feil.

Trener David Nielsen sier han er bekymret over at laget hans slipper inn så mye mål, men har foreløpig ikke funnet nøkkelen som gjør at drammenserne klarer å snøre igjen helt bak der. Nielsen kommer ikke til å gjøre forandringer annet enn å jobbe enda mer på treningsfeltet for å få strammet skruen. Det er kanskje ikke stort annet han får gjort heller.

Kim André Madsen er tilbake i fotballtrening, men fortsatt noen uker unna spill, ifølge treneren. Kaptein Jørgen Horn er som kjent ute i flere uker på grunn av strekk.

SE BILDER:

Bildeserie

Haugesund-Godset

Føler seg ikke presset

Uansett hvem som spiller, er drammenserne nødt til å levere jevnere prestasjoner. Sjansene imot må ikke bli så store og motstanderne kan ikke få være så effektive som det FKH fikk lov til.

Godset har fortsatt til gode å vinne to seriekamper på rad. Mot Haugesund skapte de nok sjanser til å vinne kampen, men det ble likevel null scoringer. – Brutalt.

De slipper til fire sjanser og scorer fire mål. For oss er det veldig tungt. Jeg synes synd på guttene, sier Nielsen. Dansken er imidlertid ikke bekymret for det offensive spillet – eller sin egen jobb som hovedtrener. Både før og etter søndagens kamp ble han spurt om han føler presset etter tolv poeng på ti kamper, noe som gir et poengsnitt på  1,2 idet en tredjedel av seriespillet er ferdigspilt.

– Jeg føler ikke jeg sitter trygt. Jeg føler ikke at jeg sitter på noen som helst måte. Jeg vet hva som bor i laget. Jeg vet også hva vi har å jobbe med. Det er de defensive tingene, men det kommer også som konsekvens av at vi ikke får drept kampene, var en del av svaret Nielsen ga til CMore etter 4-0-tapet.

Godset strever med å finne den berømte flyten. En god prestasjon har som oftest blitt fulgt opp av en dårlig. Etter seieren over Aalesund 16. mai skal det ha vært mye energi og en skikkelig godfølelse i gjengen på vei til Haugesund. De skal ha vært meget sugne og klare for å snu trenden etter å ha tapt på Haugesund stadion de to foregående årene. Nå må de isteden finne en måte å takle et nytt slag i trynet før helgens hjemmekamp mot Lillestrøm.

– Vi må snu det, vi kan ikke holde på sånn som det her, sier Gustav Valsvik.

Kommentarer til denne saken