DRAMMEN: – Jeg og agentene mine har veldig lyst til det. Jeg tror ikke klubben vil det, men vi får se, sier Bersant Celina om å gå på et mulig utlån fra Manchester City i løpet av neste sesong.

18-åringen, som for tiden er hjemme i Drammen på sommerferie, er nettopp ferdig med sitt første år som proff i den engelske storklubben.

Spissen er først og fremst reservelagsspiller, men han har trent jevnt og trutt med stjernene på A-laget siden han fikk sin uoffisielle debut i en treningskamp mot Hamburg i januar.

Drammenseren har også sittet på benken for førstelaget i FA-cupen og scoret bra med mål for både U18- og U21-laget.

LES OGSÅ: Cup-eventyret over for Celina

Satser på A-lagsspill

Selv om Bersant Celina både håper og tror City-manager Manuel Pellegrinis velger å ta ham med på A-lagets sesongoppkjøringen i Australia i juli, mener 18-åringen at det beste for hans videre utvikling er å ta et kortere låneopphold i en annen engelsk klubb.

Å få til en avtale med et lag i Championship, det nest høyeste nivået eller League One, som er det tredje nivået i England, skal være mest aktuelt.

Celina, som bor på Manchester Citys flotte akademi, understreker at han har det svært bra i City og at det er spill i Premier League som er hans store drømmen på sikt.

– Jeg håper at jeg kanskje neste sesong, eller sesongen etter det, blir fullverdig A-lagsspiller, sier drammenseren.

LES OGSÅ: Celina tapte første finale

Har snille lagkamerater

Unggutten har kontrakt med Manchester-klubben fram til sommeren 2017. Agentene hans er Simon Marsh og Michael Owen. Sistnevnte er kjent for mange etter årene som spiss i Liverpool, Real Madrid, Newcastle og Manchester United.

Celina fikk et par minutter på banen da førstelaget spilte treningskamp mot Toronto i Canada i forrige uke. Han snakker om kvaliteten på øktene med Sergio Agüero og co., men 18-åringen føler han har tatt nivået greit.

– Alle er snille mot meg og de er kule gutter, sier Celina. Nå skal han kose seg med lange fotballkvelder på den lokale banen på Fjell og nyte sommeren med venner og familie før han vender tilbake til England 5. juli.

LES OGSÅ: Celina til prestisjetung finale