Gå til sidens hovedinnhold

I celebert selskap

Artikkelen er over 7 år gammel

Få personer har vært like mye omtalt i mediebildet i Norge den siste tiden som Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard. Men hvor kjent er 16-åringen egentlig i forhold til andre født i 1998?

DRAMMEN: På tross av den enorme oppmerksomheten rundt den 16 år gamle midtbanespilleren den siste tiden har Ødegaard fortsatt en et stykke igjen til han er like kjent som de mest kjente personene som fylte 16 år i 2014 – i alle fall hvis man bruker en enkel måte som Google-søk som målestokk.

Taster man inn fotballtalentets navn i Google får man 4,1 millioner treff.

Til sammenligning gir søket «Ole Gunnar Solskjær», av mange sett på som mest kjente norske personen, bare 334.000 treff. «John Arne Riise» resulterer i 406.000 treff, mens søket «John Carew» gir deg 643.000 treff å kose deg med.

LES OGSÅ: Bersant Celina (18) sendte City til topps

Superkjent kjendissønn

Kanskje den aller mest kjente personen født i 1998 er den amerikanske kjendissønnen, skuespilleren og musikeren Jaden Smith. Sønnen til Will og Jada Pinkett Smith  er kjent fra blant annet nyinnspillingen av Karate Kid, og har også bidratt i flere andre filmer.  Et Google-søk på hans navn resulterer i 17,8 millioner treff, altså godt over fire ganger så mange treff som den potensielt kommende Real Madrid-spilleren.

Det er vanskelig å finne andre 16 år gamle idrettsutøvere som det har blitt skrevet like mye om som drammenseren. Men det er flere i det samme sjiktet som Smith som er gjengangere på søkemotorer.

Ariel Winter (18 millioner treff), kjent fra TV-serien Modern Family, troner høyt blant sekstenåringene. Skuespillerne Bradley Steven Perry (11,7) og Peyton List (8,4) har også generert stor mengder innhold. Det samme har musikerne Shawn Mendes (6,7) og China Anne McClain (6,7). I tillegg kommer sosiale medier-kjendiser som blant andre Aaron Carpenter (15,7) og Brent Rivera (9,3).

LES OGSÅ: Han er SIFs nye kaptein

Indisk verdensmester i hoderegning

Også på Twitter er Ødegaard et stykke bak amerikaneren. På Twitter har Smith imponerende 5,5 million følgere. Ødegaard, som kun har tvitret 108 ganger mot Smiths 2682 tweets, står med litt over 28.000 følgere.

Det er til sammen 412 personer født i 1998 som har sin egen artikkel på den engelskspråklige versjonen av Wikipedia – også en brukbar indikator på hvem som har gjort seg bemerket tross den unge alderen.

I likhet med Godset-spilleren er mange  av de andre beskrevne kjent gjennom idrett eller film og skuespill. Blant unntakene finner man for eksempel indiske Priyanshi Somani, som allerede som tolvåring ble verdensmester i hoderegning.

LES OGSÅ: Høibråten forlenger med SIF

Litt bak Ronaldo og Bieber

Søker man på 20 år gamle Justin Biebers navn får man til sammenligning «omtrent 185 millioner treff,» ifølge Google. Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo gir rundt 120 millioner treff.

Akkurat der er Ødegaard et godt stykke unna. Men dersom han signerer for en av verdens største klubber i nær fremtid kommer han nok noen steg nærmere.

Ikke at det egentlig betyr stort.

LES OGSÅ: Mads Gundersen forlenger med Mjøndalen

Kommentarer til denne saken