SPANIA: – Det er viktig å ha store drømmer, sier Ruben Selles Salvador (31).

Strømsgodsets nye assistenttrener er en bestemt mann med et bestemt blikk. Han er like tydelig i sitt første intervju med Drammens Tidende som han er med spillerne på treningsfeltet. Spanjolen utviser naturlig autoritet.

– Mitt mål er å bli hovedtrener i Valencia. Men jeg vet at jeg ikke er klar ennå. Jeg må jobbe hardt de neste årene for å komme dit, sier han.

Ruben Selles Salvador er født og oppvokst i Valencia. Hele familien er Valencia-supportere. Han har selv jobbet som akademitrener i den spanske storklubben.

LES OGSÅ: – Troppen er mer enn god nok
 

Mye på farten

31-åringen er en mann som vet hva han vil. Nå har ambisjonene ført Ruben til Norge og Strømsgodset. Det blir det femte landet han jobber i. Her skal han legge grunnlaget for at drømmen en dag blir realisert.

– Jeg er veldig fornøyd med å være i Strømsgodset, sier han? uten å bruke S-en i midten.

– Dette er en god jobb. Klubben er godt organisert og alle jobber mot samme mål. Strømsgodset er den mest profesjonelle klubben jeg har vært i, hvis du ser bort fra Valencia og Villareal, sier Salvador.
 

LES OGSÅ: By mot bygd i fotball-NM

En akademiker

Han har vært assistenttrener i toppserien i Hellas, Russland og Aserbajdsjan. Allerede som 25-åring fikk Ruben sin UEFA PRO-lisens.
Han er utdannet ved universitetet i Valencia, og har en mastergrad i sport og fysiologi. Akademikeren var faktisk på god vei mot å ta doktorgrad i samme fag, men hoppet av etter det andre året.

Ruben Selles Salvador har vært spillerutvikler og trener i akademiene til talentfabrikkene Valencia og Villareal. I Valencia jobbet han blant andre med den spanske landslagsspissen Paco Alcacer. Mannen har i det hele tatt opparbeidet seg en bred kunnskapsbase i ung alder.

LES OGSÅ: Gjerstrøm ute med strekk
 

Markert seg

I Godset har han gjort seg svært positivt bemerket på kort tid. Ruben har hovedansvaret for alt av analyse, men leder også deler av øktene.
Når vi spør hva han kan bidra med, svarer spanjolen konsist og raskt.

– På det taktiske plan. På analyse og treningsmetodikk. Det er mitt ansvar. Jeg forbereder alle treninger og kampplanen. Jeg er først og fremst trener. Det er på feltet jeg vil være. Jeg er her fordi David vet hva jeg kan gjøre.

– Hvilke trenere har inspirert deg mest?

– Jeg er like inspirert av trenere på lavere nivå som kjente topptrenere. Det er viktig å lære seg forskjellige metoder.

LES OGSÅ: DHK på offensiven

Lærer seg norsk

Ruben Selles Salvador snakker flytende engelsk og behersker også russisk. Nå er han i gang med å lære norsk. På spillermøtet før treningene skriver Ruben opp nøkkelordene på norsk, riktignok med noe hjelp fra David Nielsen og Alexander Strauss. Og tekstmeldingene med de andre trenerne går ofte på norsk.

Slett ikke verst for en som kun har bodd i landet noen få måneder.

– Jeg føler at det er viktig å lære seg språket når man flytter til et nytt land. Jeg ønsker å gjøre det, av respekt for det landet jeg bor i, sier Ruben Selles Salvador.

Han møtte David Nielsen da han jobbet som akademitrener i Valencia. De fant raskt tonen, og har holdt kontakten siden. Da det dukket opp en ledig stilling i Godset, var ikke Nielsen i tvil om hvem han skulle ringe.

LES OGSÅ: Sjekk det langtidsvarselet!
 

Krever disiplin

Ruben var i Drammen uken før Lillestrøm-kampen forrige sesong, og hjalp til med forberedelsene. Det resulterte i 2–1 seier og en av fjorårets beste hjemmekamper.

– Det er han som har lært meg å være en perfeksjonist. Det er han som har lært meg hvordan man strukturerer en fotballtrening. Ruben er på mange måter meg, sier David Nielsen.
 

SIF-spillerne vil sikkert oppleve Ruben som streng. Han er svært detaljorientert og krever tøff disiplin. Ingenting annet enn 100 prosent er godt nok for den spanske perfeksjonisten.

– Jeg forventer at spillerne er konsentrerte og fokuserte. På hver eneste trening. Hver eneste dag, sier Ruben.

LES OGSÅ: Solberg slo hardt tilbake
 

Er gift og har barn

Godsets nye trener er gift og har to små barn på to og seks år. Til sommeren flytter de etter til Drammen.

Familien har tilbrakt de siste to årene i Baku, der Ruben jobbet i toppklubben FC Baku.

LES OGSÅ: Tapte knalltøff fight i føyka