Han er SIFs nye kaptein

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jørgen Horn (27) signerte i dag en ny treårskontrakt med Strømsgodset – og blir samtidig klubbens kaptein.

DEL

DRAMMEN: Midt i alt oppstyret rundt Martin Ødegaard presenterer Strømsgodset en særdeles god nyhet for alle supporterne. Stopperbautaen Jørgen Horn tar spekulasjonene om egen fremtid ved roten, og blir nå i Godset ut 2017-sesongen.

Det gjør han som kaptein. Så fort Horn signerte forlengelsen var det valget enkelt for trenerteamet.

- Dette er kanskje den viktigste forlengelsen vår. Jørgen er en meget god fotballspiller med sterke lederegenskaper. Han er en fantastisk hærfører for våre unggutter. Bedre kaptein skal du lete lenge etter, sier en henrykt sportssjef Jostein Flo.

LES ALT OM GODSET HER

En sjef i garderoben

Trener David Nielsen er ikke mindre oppspilt. Forlengelsen med Horn er helt sentralt for hans planer med Strømsgodset.

- En fotballklubb trenger flinke ledere fra styrerommet til treneren. Men alt det betyr null og niks hvis du ikke har ledere i garderoben og på banen. Om jeg kunne valgt fritt i hele Skandinavia, så er det ikke en spiller jeg heller ville hatt til å lede Strømsgodset på banen enn Jørgen Horn, sier Nielsen.

Horn var en av Tippeligaens beste stoppere i gullsesongen, men slet dessverre stort med skader i fjor. Men da han gjorde comeback helt på tampen fikk Godset igjen orden på de defensive problemene. Horn bidro også til økt kvalitet på trening gjennom sin verbale tilstedeværelse og de tøffe kravene han stiller til lagkameratene.

LES OGSÅ: Slik skal Godset finne røverkjøpene

Tror på Nielsen

Her forklarer Oslo-gutten hvorfor han velger å bli værende i Godset.

- Jeg synes det David (Nielsen) har presentert og jobber med er meget spennende. Det blir noe nytt i forhold til tidligere, men alle organisasjoner og klubber har godt av en liten kursendring – selv om denne endringen ikke blir radikal. Man må akseptere noen endringer for å komme videre og skape ny utvikling. Jeg har veldig tro på den nye modellen, sier Horn.

Klubbens stabile fundament, så vel sportslig som økonomisk, var også sterkt medvirkende til forlengelsen. Horn tror på mye moro i årene som kommer.

- Dette blir en litt ny start i Godset. Den prosessen vil jeg være en del av. Jeg gleder meg veldig, sier 27-åringen entusiastisk.

LES OGSÅ: Ønsket av SIF likevel

En stolt kaptein

Den tidligere Vålerenga, Viking og Fredrikstad-stopperen vil bære kapteinsbindet med stolthet. Han overtar oppgaven etter bestekamerat Adam Larsen Kwarasey, som valgte å fortsette karrieren i Portland Timbers etter åtte sesonger på Marienlyst. Horn var for øvrig også kaptein i siste halvdel av avslutningssesongen i Fredrikstad.

- Jeg ser frem til å være kaptein for en av landets beste klubber. Det betyr noe ekstra å ha bindet rundt armen. Jeg håper å få vist det på en god måte, sier Horn.

- Hvilke tanker har du om 2015-sesongen?

- Det blir en spennende sesong. Vi er selvsagt spente alle mann på hvilke signeringer vi får på plass. Det vil bidra til om forventingene bygges opp før seriestart eller tones litt ned, sier Horn.

PS: Godset er også i samtaler med Kim André Madsen om forlengelse.

LES OGSÅ: Ødegaard kan bli historisk i Real Madrid

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken