DRAMMEN: Noen minutter før Odd-spillerne kunne glede seg over tre poeng, stormet en tydelig irritert David Nielsen inn i spillertunnelen på Skagerak Arena.

Godset-treneren var ikke enig i et par av avgjørelsene til dommer Ola Hobber Nilsen og trengte derfor litt tid for seg selv.

Da det ble blåst i fløyten for siste gang, var dansken imidlertid på plass igjen. Med ni poeng på åtte kamper handler spørsmålet mer om hvorfor ikke Godset er der de bør være.

LES OGSÅ: Fossum savnet kameraten på banen

Sikker på medaljekamp

– Vi er lang, langt unna Rosenborg. Vi kommer ikke til å vinne gull, det kan alle se, sier Nielsen til Drammens Tidende.

Strømsgodset har ikke vunnet en eliteseriekamp borte mot Odd siden 2007, så tapet i seg selv var ingen krise, men 11. plass på tabellen er ikke noe å rope hurra for idet vi nærmer oss 17. mai.

Utad forholder David Nielsen seg likevel helt rolig. 38-åringen er sikker på at årets Godset-lag har kvaliteter til å kjempe i toppen.

– Jeg er ikke i tvil om at vi skal klare å komme inn i medaljekampen på et eller annet tidspunkt i løpet av høsten, forteller han.

LES OGSÅ: - Plutselig bare lå jeg der

– Bygger et nytt lag

Nielsen mener det ikke akkurat er norsk fotballhistorie at et lag taper borte mot Molde, Odd og Vålerenga – tøffe kamper drammenserne nå er glad de er ferdige med.

SIF-treneren vil ikke bruke det som en unnskyldning, men påpeker at de marineblå har hatt et vanskelig kampprogram. De har vært forberedt på at det ikke nødvendigvis ville bli full pott. Så langt har laget spilt fem bortekamper og tre matcher hjemme på Marienlyst.

Treneren legger ikke skjul på at det er et slag for laget at kaptein Jørgen Horn og hans stoppermakker Kim André Madsen er ute med skader. Men han var svært fornøyd med det forsvaret leverte mot Odd onsdag kveld.

At laget gir flere unge spillere mye ansvar, er nok likevel en del av forklaringen på at de marineblå har variert i prestasjonene så langt i sesongen. I sosiale medier og i kommentarfelt har enkelte supportere vist misnøye til David Nielsen og hans laguttak. Det har også vært antydning til buing hjemme på Marienlyst – selv om laget ikke har tapt kampene.

– Jeg synes det er innlysende at vi er i gang med å bygge opp et nytt lag, sier David Nielsen.

LES OGSÅ: Strømsgodset-tap i Skien

Fagermo tror på Godset

Om enkelte av lagets supportere ikke føler det på samme måte, er ikke treneren så opptatt av. Nielsen ser mye bra i årets Godset-lag. Tidvis har de levert strålende angrepsfotball, og mot Odd var det klart en defensiv forbedring fra de tre målene som ble sluppet inn mot Bodø/Glimt i helgen.

Strømsgodset klarte å demme opp for dødballfarlige Odd. Begge målene kom etter skudd langs bakken.

Samtidig klarte ikke de marineblå å skape nok til å snu kampbildet. Noe av årsaken kan være at de manglet en Gustav Mendonca Wikheim (karantene) som tidvis har sprudlet offensivt sammen med blant andre Iver Fossum.

At drammenserne har et høyt toppnivå er det ikke grunn til å betvile, problemet er at de varierer for mye i prestasjonene. Péter Kovács fikk lite å jobbe med mot gamleklubben og har ikke svar på hvorfor de kan prestere i den ene kampen for så å se ut til å ha tatt et steg tilbake i den neste.

Dag-Eilev Fagermo er i likhet med Nielsen sikker på at Strømsgodset blir å regne med i år.

– Jeg tror Godset helt klart kommer til å være med i toppen, sier Odd-treneren.