Gå til sidens hovedinnhold

Holdt Sarpsborg til uavgjort

Artikkelen er over 6 år gammel

MIF ga bort ledelsen mot Sarpsborg lørdag, men kan uansett være godt fornøyd med at det endte uavgjort i Østfoldhallen.

FREDRIKSTAD: Joachim Olsen Solberg sendte MIF i ledelsen da han dundret inn et straffespark halvveis ut i førsteomgang, men ellers handlet det meste om å forsvare seg for Mjøndalen.

Etter to stolpetreff hadde til slutt Sarpsborg marginene med seg. Etter en halvtime utlignet Ole Heieren Hansen for hjemmelaget, og flere mål ble det ikke i Østfoldhallen.

- Flaks før pause

- Jeg er misfornøyd med førsteomgangen. Da hadde vi flaks. Vi prøvde med høyt press, men Sarpsborg var flinke til å spille av presset. De skapte altfor mye, sier Vegard Hansen.

Andreomgangen var MIF-treneren derimot brukbart fornøyd med. Da varierte MIF-laget i presshøyden, og kom langt bedre i kampen.

De siste minuttene hadde særpingene flere brukbare muligheter til å avgjøre kampen, men Ivar Andreas Forn sørget for at bruntrøyene kunne sette seg på bussen hjem til Eiker med et uavgjortresultat i bagasjen. Faktisk fikk MIF-innbytter Christoffer Skårn kampens siste mulighet, men Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet holdt avverget headingen.

LES OGSÅ:  Årets ildsjel ga premien til klubben

Kjemperedning

Sarpsborg tok styringen fra start mot et MIF-lag som forsvarte seg lavt i banen. Østfoldingene var nære å ta ledelsen tidlig i kampen, blant annet etter et langskudd som Forn avverget med hjelp av tverrliggeren.

Men det var Mjøndalen som tok ledelsen. Etter at Vamouti Diomande, kanskje MIFs beste i kampen, snurret rundt med Sarpsborg-spillere inne i sekstenmeteren ble Mads Hansen felt etter å ha vært først på ballen. Olsen Solberg tok et par steg og dunket ballen hardt opp i det ene hjørnet, et skudd hjemmelagets keeper ikke hadde tatt selv om han hadde valgt å bevege seg.

Ledelsen holdt ikke mange minuttene. Etter å ha truffet treverket to ganger hadde østfoldingene omsider marginene med seg. Etter at Ivar Andreas Forn hadde plukket de første cornerne ville Ole Heieren Hansen mest inne i straffefeltet. Sarpsborg-stopperen dunket inn utligningen - på ingen måter ufortjent etter spill og sjanser.

LES OGSÅ: – Det gikk så fort, det var skikkelig skummelt

På prøve

Prøvespiller Ohi Omojuanfu spilte hele kampen for Vegard Hansens lag. Lillestrøm-spilleren kom brukbart fra det uten å utmerke seg i stor grad.

Mjøndalen står dermed med to uavgjortresultater etter to møter med eliteserielag. I sesongens første treningskamp ble det 2-2 mot Odd i Telemarkshallen. I tillegg slo MIF andredivisjonslaget Lyn hele 7-0 forrige helg.

Mer om kampen leser du i mandagens papirutgave av Drammens Tidende.

LES OGSÅ: MIF slo Ødegaard

Kommentarer til denne saken