Hansen etter nytt «Dio»-brudd: – Helt grusomt

TIL SYKEHUS: Vamouti Diomande ble kjørt til sykehus rett før pause når Mjøndalen 2 fikk besøk av Åssiden.

TIL SYKEHUS: Vamouti Diomande ble kjørt til sykehus rett før pause når Mjøndalen 2 fikk besøk av Åssiden. Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Vamouti Diomande har kjempet i over ett år for å komme tilbake på fotballbanen. Mandag slo han opp den alvorlige kneskaden i en rekruttkamp for Mjøndalen.

DEL

NEDRE EIKER: Det var i eliteseriekampen mot Start 18. april i fjor at Diomande pådro seg en alvorlig skade som har preget 25-åringen siden. Afrikanerens kne var rett og slett var ødelagt, og det var lenge fryktet at vingens karriere kunne være over.

Mandag kveld slo han opp bruddet i en rekruttkamp for Mjøndalen mot Åssiden i 3. divisjon.

– Jeg har helt vondt i magen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NTB.

Forferdelig trist

Han satt i speakerbua i Mjøndalen og så hendelsen med egne øyne. Treneren forteller at folk stivnet til på tribunen. Diomande, som ikke ble taklet i øyeblikket skaden inntraff, ble fraktet bort i ambulanse.

– Det så ut som han skled. Nå har jeg fått melding fra sykehuset om at bruddet er slått opp, og det er det samme som sist.

– Det er forferdelig trist for «Dio», helt grusomt. Jeg synes så synd på den gutten. Han har jobbet så hardt og så lenge. Vi har fryktet at noe slikt kunne skje, men har blitt forsikret om at det skulle være sikkert å bruke han mer.

Diomande gjorde comeback i 1. divisjon 21. mai mot Jerv. Siden har han fått ytterligere to innhopp.

Ble med på sykehuset

MIFs fysioterapeut Eirik Pettersen har fulgt Vamouti Diomandes lange vei tilbake på fotballbanen tett. Pettersen var ikke til stede på mandagens 3. divisjonskamp mellom Mjøndalen 2 og Åssiden, men fikk raskt beskjed om «Dios» skade. Han ble med MIF-spilleren til Drammen sykehus.

Pettersen innrømmer at han ble overrasket over at Diomande hadde pådratt seg brudd på akkurat samme sted.

– Jeg da fikk meldingen om at «Dio» var skadet, så tenkte jeg først det måtte være en ny skade. Men så viste det se at han slo opp bruddet, sier Pettersen.

Både for ham og alle i  MIF er dette meget tungt å fordøye. På spørsmål om Diomande har kommet for tidlig i kampsituasjoner, så forteller fysioterapeuten at alt er gjort riktig.

- «Dio» har jevnlig vært på røntgen, og andre undersøkelser, for å forsikre seg at bruddet i kneet har grodd riktig. Han har gjort den nødvendige progresjonen i treningen, uttaler Pettersen, som synes svært synd på «Dio» som har gjort alt i sin makt for å komme tilbake.

– Og så skjer dette, sukker han.

Skal opereres

Om hva som skjer med Diomandes fotballkarriere vil han ikke fokusere på nå.

- Nå handler det om å støtte «Dio» og ta vare på ham.

Tirsdag morgen hadde ortopedene på Drammen sykehus et møte om hva som skjer videre med Diomande, og når ivorianeren skal opereres.

Kenneth Karlsen, MIFs sports- og administrasjonssjef, opplyste tirsdag formiddag at «Dio» skulle bli operert i løpet av tirsdagen.

Artikkeltags