Makani signerte for Mjøndalen

SIGNERTE: Sousha Makani, Irans landslagskeeper imponerte på prøvespill, og har nå signert en to-årskontrakt med 1.divisjonsklubben.

SIGNERTE: Sousha Makani, Irans landslagskeeper imponerte på prøvespill, og har nå signert en to-årskontrakt med 1.divisjonsklubben. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Sousha Makani (29) er klar for Mjøndalen. Den iranske landslagskeeperen har signert en to-årsavtale, og avventer nå bare arbeids-, spille- og oppholdstillatelse.

DEL

NEDRE EIKER: Sousha Makani har trent med Mjøndalen en ukes tid, og alle rapporter fra treningsfeltet tyder på at iraneren har imponert. Nok til at MIF signerer ham for to år.

Spilleren er ute av kontrakt med den iranske klubben Persepolis FC og knytter seg dermed til MIF fra og med overgangsvinduet åpner 21. juli, og når de nødvendig spille- og oppholdstillatelser er gitt.

– Vi har stor tro på at Sousha Makani styrker troppen vår og at det blir en tøff konkurranse om keeperplassen vår. Hans bakgrunn er annerledes enn de fleste spillerne i Norge, men samtidig spennende. Han er en ambisiøs spiller med gode holdninger og passer dermed godt inn i Mjøndalen, sier sports- og administrasjonssjef i Mjøndalen Fotball, Kenneth Karlsen.

LES OGSÅ: 5.-plassen innen rekkevidde for Mjøndalen

Vil til større liga

Makani legger ikke skjul på at han har ambisjoner om  spille i en større liga, men at Mjøndalen er et greit utgangspunkt for spill i Europa.

– Jeg valgte å gå til Mjøndalen for å beholde plassen på landslaget og samtidig få muligheten til å spille fotball i Europa. Jeg ønsker å bidra til at Mjøndalen kommer seg tilbake i Tippeligaen. Og jeg håper Mjøndalen kan være et springbrett for meg til en større liga, sier Sosha Makani.

Mjøndalen har vært på jakt etter en ny keeper etter at Ivar Andreas Forn overraskende la opp med øyeblikkelig virkning i begynnelsen av mai. Ifølge Karlsen har Nedre Eiker-klubben hatt flere keepere i søkelyset, men Makani var den første aktuelle som var på prøvespill. Og der ble det blink på første forsøk.

At bruntrøyene nå har signert en ny sisteskanse, gjør at konkurransen blir tøffere for danske Marco Priis Jørgensen, som har vært førstevalg i MIF-buret denne sesongen. Torsdag kveld sto han en god kamp mot Hødd, og holdt nullen for tredje gang på fire kamper.

– Jeg tar med meg de gode opplevelsene i det siste, og er klar for å prestere i kamp og på trening for å bevise at jeg fortjener å beholde plassen. Konkurranse er bare sunt, det er sånn det skal være i et lite miljø, sier Priis Jørgensen til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: MIF vant og klatret opp på kvalikplass

Utestengt i Iran

Det spesielle med Sousha Makani er at han for tiden er under en seks måneders utestengelse fra fotballkamper innenlands i Iran. Årsaken er at Makani har gått i upassende bukser.

Det er strenge regler for den slags internt i Iran. Ifølge en artikkel i theguardian.com er Det iranske fotballforbundet som har bestemt dette.

Makani har ti landskamper for Iran, og er seriemester for Persepolis FC, og han har deltatt tre ganger i asiatisk Champions League for Persepolis FC, hvorav to kvartfinaler.

At han har et fotballnavn i hjemland viser det faktumet at det møtte opp flere eksil-iranere bosatt på Østlandet på Isachsen Stadion da Makani hadde sin første trening med klubben. Nyheten hadde spredd seg på sosiale medier etter at Drammens Tidende omtalte prøvespillet.

LES OGSÅ: – Viktig med konkurranse

Wikipedia tidlig ute

Wikipedia var for øvrig først ute med nyheten om at Makani var klar for Mjøndalen. Allerede onsdag morgen kunne man lese der:

Sousha Makani (born 18 November 1986) is an Iranian football goalkeeper who currently plays for Mjøndalen in the Norwegian First Division. Makani represented the Iran national football team at the 2014 FIFA World Cup. He is currently serving a six-month suspension after inappropriate conduct, served by the Disciplinary Committee.

I faktaboksen som fulgte teksten sto det også at han var tildelt drakt nummer 40.

Dette ble avkreftet av MIF-ledelsen onsdag, men de bekreftet at de hadde bestemt seg for å gå for iraneren. Men at det fortsatt sto igjen en del arbeid før en avtale var på plass.

– Det er litt komplisert det hele, og mye som skal gå i orden, svarte Kenneth Karlsen da han ble konfrontert med Wikipedia-meldingen.

Men nå har kontraktsforhandlingene gått i orden, og da starter arbeidet med å få alle tillatelser i orden sånn at han er spilleklar når MIF starter opp igjen etter sin lille fotballpause, med bortekamp mot Fredrikstad lørdag 30. juli.

Artikkeltags