— Vi må lære raskere

TUNGT: Hermann Rhodén og Drammen fortsetter å slippe inn mål som følge av tapte én-mot-én-situasjoner. Mandag ettermiddag ble det 0-4 mot Raufoss på Marienlyst. (FOTO: LISA) SELIN

TUNGT: Hermann Rhodén og Drammen fortsetter å slippe inn mål som følge av tapte én-mot-én-situasjoner. Mandag ettermiddag ble det 0-4 mot Raufoss på Marienlyst. (FOTO: LISA) SELIN Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Drammen fortsetter å tape, men føler de tar steg. Når må de bare begynne å ta stegene raskt nok.

DEL

DRAMMEN: 0-4-tap hjemme mot den suverene serielederen Raufoss er ikke nødvendigvis noe problem i seg selv. Drammen var stort sett godt med i banespillet, men opplevde en en gang at motstanderen dominerte inne i sekstenmeterne.

— Det høres brutalt ut på 0-4, men vi viser at vi tar steg i den kampen her.

Det sier trener Stian Ramsfjell. Han, og trenerkollega Lars-Gunnar Huseby Martinsen, er klare på at de opplever framgang, men at laget er nødt til å ta stegene raskere.

LES OGSÅ: Deila fikk ligatrofeet

— Poengene kommer

— Hvis vi fortsetter å ta steg, og å ta nivået, så kommer vi til å ta bra med poeng etter hvert. Men vi må fortsette å ta steg, sier Ramsfjell.

— Men vi er avhengig av å lære raskere enn det vi har gjort hittil, sier Martinsen.

For mot Raufoss fortsatte trenden med at blåtrøyene taper én-mot-én-situasjoner, og gjør for enkle feil bakover på banen.

Der Drammen møtte et kompakt og robust Raufoss-lag, slo deres egen defensiv sprekker raskt i møtet med spillere i besittelse av flere spissferdigheter - slik mange av kampene hittil denne sesongen har vært.

LES OGSÅ: Nielsen: - Brutalt

Strålende utviklingsarena for keeperen

Én av de som merker det klarest på kroppen at laget får kjørt seg er keeper Hermann Rhodén.

I fjor hadde han lite å gjøre, da Drammen hadde god kontroll på de andre lagene i tredjedivisjon. I år er kampbildene naturligvis litt annerledes, og da blir det fort en utfordring å stå i mål.

Vi taper de avgjørende duellene, og det blir trøkk i boksen vår stort sett hele kampen. Stort sett hver gang de har ballen kommer de i nærheten av målet, sier den tidligere Godset-keeperen om mandagens kamp.

— Lærer dere av feilene?

— Vi lærer. Det laget som spilte mot Sprint/Jeløy hadde fått juling mot Raufoss i dag. I stedet hang vi med i banespillet ganske lenge i dag. Men vi må bli bedre én-mot-én, sier keeperen.

For hans egen utvikling legger han ikke skjul på at det kan være gunstig å stå for et lag som får kjørt seg en del.

— For min del er det helt greit at det skjer mye. Jeg vil bli bedre, jeg. Det er sånn jeg regnet med at det kom til å bli i år. Så for min del er det en en strålende utviklingsarena, sier Rhodén.

LES OGSÅ: Kjære Martin! Du har satt hjertet mitt i brann

Tøft kampprogram

Tidligere Sheffield Wednesday-spiller Rocky Lekaj ga Raufoss ledelsen etter snaue 20 minutter, i en periode hvor Drammen var vel så gode som gjestene. Så, med fem minutter igjen til pause, drepte Anton Henningsson kampen med to raske scoringer.

Et kvarter ut i andreomgang scoret Lekaj sitt andre, og kampens siste, og dermed står Raufoss med full pott og serieledelse etter seks serierunder.

For Drammens del er ikke tabellen like hyggelig. Seieren mot LSK 2 i første serierunde er fortsatt de eneste poengene klubben har i årets sesong, og nå venter kamper mot Notodden, Alta og Nybergsund i de tre neste rundene.

LES OGSÅ: Kjære Martin! Du har satt hjertet mitt i brann Jørgen vinner og vinner

Artikkeltags