Raser etter 45 prosents prisøkning på Marienlyst på to år: – Drøyt

REAGERER: Vidar Lind Olsen er ikke fornøyd med å måtte betale 700 kroner mer for sesongkortet for 2019 enn for to år siden.

REAGERER: Vidar Lind Olsen er ikke fornøyd med å måtte betale 700 kroner mer for sesongkortet for 2019 enn for to år siden. Foto:

Prisen på sesongkort for honnør og student har økt fra 1750 til 2500 på to år. Det skaper sterke reaksjoner.

DEL

DRAMMENSDISTRIKTET: I flere sesonger har Vidar Lind Olsen hatt sesongkort på Marienlyst stadion som den stolte Godset-supporteren han er. Tidligere har han betalt med glede, men i år raser han etter at prisen for honnørsesongkort ble satt opp fra 2100 til 2500 kroner – med et tillegg på 50 kroner for plastkort.

I 2017 kostet sesongkortet på Olsens felt, felt C, 1750 kroner. Det betyr en prisøkning på 45 prosent på sesongkort for barn, studenter og senior på to år.

– Jeg synes det er greit at det går opp noe. Men 700 kroner er drøyt. Hadde det vært økte fasiliteter på stadion kunne jeg skjønt det, men på gamle hovedtribunen kommer vi til våte stoler fordi de vanner – og det er jo greit at de gjør det – i tillegg blir vi våte når de vanner i pausen. Det er greit, men det er ikke gode fasiliteter, sier Olsen til Drammens Tidende.

Også kiosken og toalettene på tribunen mener Olsen ikke holder mål.

– Jeg har fått smelta, råtten og ødelagt sjokolade, kalde pølser og varm brus. Det er mye som har blitt dårlig, så fasilitetene forsvarer ikke prisene. Doforholdene er dårligere og det går raskere å tømme Old Trafford (Manchester Uniteds hjemmebane, journ.anm.) enn Marienlyst. Jeg er så blå som jeg kan få blitt, men synes likevel et prishopp på 400 kroner på en sesong er veldig drøyt.

– Må stikke fingeren i jorda

Olsen har jobbet i Strømsgodset i mange år som materialforvalter, og hjertet tilhører uten tvil klubben. Sammen med kona har han reist på bortekamper, i tillegg til å ha sesongkort på stadion. Med tanke på sesongen som var samt fasilitetene, er han altså svært misfornøyd med prisøkningen.

– Godset har levert en sesong langt under pari, det har vært fram og tilbake med trenere og lite informasjon ut. Prisen burde ikke gå opp en eneste krone før de hadde vist at de hadde kontroll. Jeg kunne gått med på 100, maks 200 kroner. Men 450 kroner opp om man tar med prisen for plastkort. Uaktuelt.

Han er ikke redd for å si fra, og vet om flere som har gjort dette med tanke på kioskfasilitetene.

– Jeg vet om folk som har sendt mail om at da det var som varmest i sommer var det ikke mulig å få seg en is eller noe kaldt å drikke på, men de fikk ikke svar av klubben. Jeg synes de må skjerpe seg og stikke fingeren i jorda.

Forenklet prisene

Signe Rismyhr Engelund, markedssjef privatmarked i Godset, forteller til Drammens Tidende at klubben forstår at det virker som en vanvittig prisøkning, men at det kan forklares.

– Vi ønsket å forenkle prisene. Det var for mange priskategorier, variasjoner og så videre på den tribunen vi slo sammen prisene for barn, studenter og senior (DNB-tribunen, journ.anm.). De midterste feltene på tribunen er de dyreste mens på siden er det billigere, sier Engelund.

I år koster felt A, B og G 1000 kroner for barn, studenter og senior, noe som er en nedgang på 900 kroner på felt A og B. På felt G har prisen gått ned med hele 1100 kroner.

– Felt C var et mellomfelt, så den har blitt dyrere fordi den havner i kategorien som er nærmest midten. Nå har GodsetUnionen blitt flyttet over på Kiwi-tribunen, og flere vil sitte nærmere for å oppleve GU på kort hold. Man kan jo si at felt G har blitt det nye felt C, sier Engelund og forteller at Olsen jo kan bytte til felt G hvor det er billigere.

Det er uaktuelt for Olsen, som har vært på felt C i en årrekke.

Vil ikke øke hvert år

Heldigvis for den trofaste Godset-supporteren ser det ut til at prisen ikke vil øke med det første etter et prishopp på 45 prosent på to år.

– Det er sånn her vi har valgt å gjøre det. Men vi håper at det blir mer stabilt fremover, vi kommer ikke til å øke prisen hvert år. Det er litt spesielt med flyttingen av GU, men nå skal de bli på kortsiden, dette har de ønsket i flere år. Vi tror det vil gi en bedre opplevelse på Marienlyst av flyttingen, for det er en helt annen akustikk på Kiwi-tribunen, sier Engelund.

Ifølge markedssjefen hørte man 300 bortesupportere på Kiwi-tribunen bedre enn 1500 på GodsetUnionens felt tidligere.

– Det ønsker ingen. GU er med på å skape stemninga på Marienlyst, vi tror det vil løfte opplevelsen og gi mer gåsehudfaktor og trøkk fra våre egne.

Tror ikke prisen avgjør

Til Drammens Tidende forteller markedssjefen at de har satt prisene etter hva de selv føler er riktig. Det at Mjøndalen har billigere sesongkort føler hun ikke har noe å si.

– De fleste rundt her har jo valgt ett av lagene. Jeg tror ikke prisen avgjør. Dessuten spiller vi så å si aldri kampene våre samtidig, så det er ofte mulighet for å dra på begge arenaene. Men det er nok de færreste som sitter på gjerdet, enten holder man med det ene laget eller begge.

– Jeg tror ikke prisen er utslagsgivende. Hadde det vært 2000 kroner i forskjell hadde det vært noe annet, fortsetter Engelund.

Tross prisøkning ser det uansett bra ut så langt med tanke på sesongkortsalg i Godset. De har ikke eksakte tall fra i fjor, men sier de ligger på cirka det samme antall solgte sesongkort, selv etter at salget startet sent fordi de måtte se an hvilken divisjon de skal spille i neste år.

– Det har vært en kortere periode for folk å kjøpe, i tillegg er det nærmere jul hvor folk har flere utgifter.

Dyrest

Før vi sammenligner sesongkortprisene på Marienlyst og Isachsen Stadion, setter vi to kriterier: Prisene skal gjelde der det er sitteplasser, og man skal ikke være avhengig av å være medlem og stå med supportergruppene.

Og her er det altså Mjøndalen som kommer best ut. For et voksen-sesongkort må man ut med 2100 kroner for det billigste sesongkortet på Isachsen Stadion, mens man må ut med 3100 kroner for det dyreste.

På Marienlyst må man ut med 2500 kroner for det billigste, det dyreste koster 3500. Altså koster det 400 kroner mindre for et sesongkort for å se Mjøndalen.

Sistnevnte sikret seg en plass på øverste nivå i siste serierunde, men en økning i prisen etter opprykket var uaktuelt.

– Medlemmene i 3050 er meget viktige for oss. De er de som har vært der i tykt og tynt. Vi kjører samme priser i år som i fjor på hele stadion, det føles ikke riktig å ta mer, så det var ikke et tema, forteller Arne Ellevset, arrangementssjef og sportslig koordinator i Mjøndalen.

Om prisforskjellen sier Ellevset at prisene vil variere i Eliteserien, og at de varierende prisene på sesongkort på de forskjellige arenaene kommer an på hvor på tribunen man vil sitte.

– Jo nærmere midten på banen, jo høyere priser er det. Sånn er det jo hos oss også. Vi tenker ikke noe på at vi er billigere enn Godset, vi har uansett en del felles supportere som er generelt glade i fotball.

Bygger om

Mjøndalen gleder seg til å spille i Eliteserien igjen, og Ellevset sier at de har jobbet for å komme seg opp igjen siden nedrykket i 2015. Og ser man på sesongkortsalget er det i hvert fall ingen som har falt fra siden opprykket ble sikret.

– Sånn det ser ut nå ligger det an til at hovedtribunen er utsolgt hver kamp. Vi har solgt mange sesongkort, og det ligger an til at det bare er plasser igjen på ståtribunen, der har vi solgt i underkant av 300 av 1200.

Men Mjøndalen har også sitt å tenke på før den kommende sesongen.

– Utfordringen vår er mer knapphet i en byggeperiode. Det blir spennende og vi gleder oss, så det blir verdt ventingen, forteller Ellevset.

Her er det billigst:

Drammens Tidende har sett på de billigste prisene på sesongkort for voksne i Eliteserien for supportere som ikke vil sitte med supporterklubbene på kamp. Slik ser listen ut, rangert fra billigst til dyrest av de billigste mulige sesongkortene.

1. Odd, 765 kroner
2. Molde, 1250 kroner
3. Kristiansund, 1850 kroner
4. Ranheim, 1895 kroner
5. Stabæk, 1900 kroner
6. Haugesund, 1950 kroner
7.–10. Mjøndalen, Vålerenga, Tromsø og Bodø/Glimt, 2100 kroner
11. Viking, 2200 kroner
12. Rosenborg, 2215 kroner (før fristen 21.12-2018)
13. Lillestrøm, 2350 kroner
14. Strømsgodset, 2500 kroner
15. Brann, 2600 kroner
16. Sarpsborg 08, 2900 kroner

Artikkeltags