Dette er Mjøndalens nye midtbanespiller

FRA SENEGAL: Diop har kommet gjennom det velkjente fotballakademiet Diambars i Senegal.

FRA SENEGAL: Diop har kommet gjennom det velkjente fotballakademiet Diambars i Senegal. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Amidou Diop (23) kommer på lån fra Molde ut vårsesongen.

DEL

NEDRE EIKER: Den høyreiste senegaleseren kommer til Mjøndalen på overgangsvinduets siste dag og trente med resten av laget på Isachsen Stadion tirsdag morgen.

Diop er sentral midtbanespiller og kom til Molde sommeren 2014. Utlånet varer til 21. juli.

«Mido», som han gjerne blir kalt, er 197 centimeter på strømpelesten og skal være en fleksibel midtbanespiller med øye for mål.

LES OGSÅ: Vurderer å anmelde kameraten

Derfor gikk MIF for lån

Sportssjef Kenneth W. Karlsen kan fortelle at Mjøndalen tok kontakt med Molde og at de har jobbet intensivt de to siste dagene for å få avtalen i havn.

- Grunnen til at vi henter Diop er at vi mener vi trenger en sentral midtbanespiller til i troppen. Etter litt fram og tilbake ble vi enig med Molde om en låneavtale, sier Karlsen til Drammens Tidende.

Videre sier Karlsen at Mjøndalen kommer til å arbeide videre med å finne spillere som kan passe inn frem til overgangsvinduet åpner igjen i juli.

- Det har vært vanskelig å finne gode nok spillere på kort tid. Vi føler fortsatt at vi trenger mer tid, og derfor velger vi en låneløsning nå.

LES OGSÅ: Den brune veteranen

- Dekker mye rom

I Mjøndalen skal Diop kjempe om en plass på den sentrale midtbanen mot Stian Semb Aasmundsen, Mads Gundersen og Christian Gauseth.

Første utfordring blir å bruke påsken til å spille seg inn på laget i seriepremieren mot Viking 6. april.

- Han har bra fysikk og gode basisferdigheter. Det vi har lett etter er en spiller som kan dekke mye rom, og det mener vi han gjør, sier Karlsen.

- Vi har ganske store forhåpninger til ham og tror han skal komme ganske raskt inn i laget, så blir det opp til ham å benytte anledningen.

LES OGSÅ: SIF vokser - MIF er minst

Gikk på Diambars

Mjøndalen har vært oppmerksom på Diop lenge og tok kontakt med Molde ettersom midtbanespilleren stod langt bak i midtbanekøen hos de regjerende seriemesterne.

23-åringen vokste opp i hovedstaden Dakar i Senegal.

13 år gammel flyttet han fra familien og fikk plass på det anerkjente fotballakadmiet Diambars hvor han blant annet spilte sammen med de tidligere Tromsø-spillerne Kara Mbodj og Saliou Cisse, som nå spiller i henholdsvis belgiske Genk og franske Valenciennes.

Som 17-åring var Diop på prøvespill i franske Lyon og Nancy, men fikk ikke tilbud av noen av klubbene.

LES OGSÅ: Nomaden har slått seg til ro

Spilt på Marienlyst

Diop ble oppdaget av Moldes talentspeider Petter Rudi og kom til Norge sammen med Hønefoss-spiller Abdoulaye Seck.

Hos de regjerende seriemesterne har det imidlertid kun blitt 14 minutter i eliteserien så langt. 23-åringen debuterte som innbytter da Molde tapte 0-2 for Strømsgodset på Marienlyst i november.

LES OGSÅ: Godkjent generalprøve

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags