DRAMMEN: I går plukket fusjonsklubben tre viktige poeng mot Modum FK – en annen fusjonsklubb som også har slitt etter nedrykket fra 2. divisjon.

Espen Lunda og Faramarz Nemati scoret hvert sine mål i en lite velspilt affære på Marienlyst stadion. 2–0 seieren førte DFK opp på 6. plass, mens MFK sliter videre i bunnen av 3. divisjon.

Drammen-trener Leif Helge Nordahl er imidlertid ikke nevneverdig opptatt av Drammens tabellposisjon.

– Jeg har ikke sett tabellen i hele år. Jeg vet hvor mange poeng vi har, men tabellen er uviktig, bedyrer Nordahl.

Trenger tid

Han forklarer det med at Drammen må finne tilbake til sin egen identitet, og gi de mange unge spillerne tid til å bli kjent med voksenfotball.

– Vi starter litt på nytt i år. Fokuset er at vi skal få tilbake det kollektive trykket som lå i den gamle Åskollen-kulturen, da det var fryktelig vondt å møte oss. Når det sitter, kan jeg se på tabellen utpå høsten engang, sier Nordahl.


Klubben rykket opp i 2. divisjon som Åskollen i 2008, men ramlet hodestups ned som fusjonen Drammen FK i 2009.

Nå snakkes det ikke lenger om 2. divisjon i bydelsklubben. I hvert fall ikke med det første.

– Forrige gang brukte vi fire år på å bygge opp et lag. Jeg sier ikke at det tar fire år igjen, men vi skal bruke litt tid. Vi kommer ikke til å ligge i toppen i år, sier Nordahl.

Han frykter heller ikke nedre halvdel. 3. divisjon halveres neste sesong, hvilket betyr at hele seks lag rykker ned. Etter gårsdagens seier ligger DFK akkurat på rett side av tabellen.

Sliter i bunnen

Det er verre med Modum. Laget hang ikke sammen i det hele tatt på Marienlyst i går, og det er tydelig at selvtilliten er på bunn.

Etter nedrykket fra 2. divisjon i 2008 har fusjonsklubben hele tiden hatt som mål å komme opp på nivå tre igjen. Men opprykksdrømmen har blitt til en kamp mot tilværelsen.

Akkurat nå er 4. divisjon langt nærmere enn 2. divisjon for Modum.

– Det eneste fokuset vi har er å overleve. Gjenoppliving kalles det vi driver med, sier spillende trener John Reidar Jensen.

En rekke personlige feil ødela for Modum i går. Spillerne virket usikre bakover på banen, og offensivt skapte de kun en eneste sjanse.

– Fullt fortjent seier til Drammen. Nå må vi ta en kamp av gangen. Vi trenger poeng, sier en svært skuffet Modum-trener.