Satte premieren på hodet

Full rulle: Hichem Bekkaoui feirer scoringene for Vestfossen med salto. - De skal det bli flere av, sier spissen.

Full rulle: Hichem Bekkaoui feirer scoringene for Vestfossen med salto. - De skal det bli flere av, sier spissen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hichem Bekkaoui (35) snudde opp ned på det meste da han satte inn Vestfossens første seriemål i 2017-sesongen. 1-0 ble feiret med en real salto på Østsiden Idrettsplass 2. påskedag. Til slutt vant gjestene 2-1.

DEL

FREDRIKSTAD: - Jeg pleier å feire med salto. Det kommer til å bli flere av dem utover i sesongen. Utrolig deilig å starte med mål og tre poeng. Vi kom hit for å kapre i hvert fall ett, sa Hichem Bekkaoui etter full pott i sesongens første seriekamp i 3. divisjon.

Vestfossen startet med premierenerver, men fikk godt tak på kampen utover i den første omgangen. Gjestene var fullt på høyden med Østsiden i Fredrikstad, og etter 40 minutter viste Hichem Bekkaoui hvorfor han banket inn 16 mål i fjorårssesongen. Fra kort hold smalt han ballen i mål etter et frispark som ble slått ut til siden. Der fikk en Vestfossen-spiller tak i ballen, fintet keeper, og la inn til Bekkaoui som ikke feilet fra kort hold.

Sesongens første seriemål ble feiret med en real salto, og et gedigent målbrøl.

Gratulerte

- Deilig, jublet målscoreren, mens lagkameratene strømmet til for å gratulere.

- Vi har som mål å holde plassen. Det er helt nytt seriesystem i år, fortalte oppmann Erik Brenden før det braket løs i kjølig vårluft.

- Både vi og Østsiden er tippet blant de fire bunnlagene som kan rykke ned. Derfor er det utrolig viktig å vinne slike kamper. Vi viser høy moral og står kampen ut. Vi visste at vi kunne få til mye om vi sto i mot de første 20 minuttene i hver omgang, fortalte Vestfossen-trener Frode Johannessen.

I fjor vant Vestfossen sin avdeling, men serieoppsettet i år er spisset. De dårligste lagene i 2. divisjon og topplagene i 3. divisjon er nå slått sammen, fordelt på seks forskjellige 3. divisjonsavdelinger. Lagene skal gjennom 14. kamper, og siste serierunde er i slutten av oktober. Vestfossen er ventet å kjempe i bunnen.

- Strålende start

- Det lever vi fint med. Jeg er strålende fornøyd med denne starten, sa Johannessen.

Østsiden kjempet for redusering før hvilen, og satte inn 1-1 etter et frispark på overtid. Før frisparket pådro Eirik Løwer Arnfinsen seg gult kort.

12 minutter etter sidebytte viste Vestfossen seg fram på ny. Hichem Bekkaoui dro seg ut på venstrekanten, og slo lekkert inn til Preben Røren som satte inn 2-1 med hodet.

Hinderløype

Nok en gang kunne Vestfossen slippe jubelen løs på bortebane. Østsiden jaget på ny redusering, men i denne omgangen holdt Vestfossen buret rent. De tettet godt igjen bakover, og vartet også opp med et par målsjanser uten å score mål. Dermed ble årets første bortekamp en gedigen opptur for laget som har som mål å hold seg i divisjonen.

- Vi har hatt et supert opplegg med en av spillerne. Han studerer til mastergrad, og  har trent oss i en hinderløype på fire minutter. Den har vi kjørt mange ganger i sesongoppkjøringen, og det har gitt solide fysiske resultater. Vi står kampen ut, sa Hichem Bekkaoui.

Vestfossen ser nå fram til storkampen i første runde i cupen mot Mjøndalen. Den går på Strandajordet 26. april.

- Det er moro med et skikkelig lokaloppgjør der. Det er ikke så mange lokale lag som er med videre, sa Erik Brenden.

Østsiden-Vestfossen

3. divisjon, avdeling 1

Østsiden-Vestfossen 1-2 (1-1)

Østsiden Idrettsplass – ca. 100 tilskuere

0-1 Hichem Bekkoui (40), 1-1 Joe Lunde (45), 1-2 Preben Røren (57).

Dommer: Mads Andreas Ahlsen, Hafslund IF

Gule kort: Ett til Vestfossen og ett til Østsiden.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags