Fotballandskampen mellom Norge og Israel er avlyst

Martin Ødegaard og Norge skal ikke spille vennskapskamp mot Israel likevel. Kontrabeskjeden kom kun timer før avspark.

Martin Ødegaard og Norge skal ikke spille vennskapskamp mot Israel likevel. Kontrabeskjeden kom kun timer før avspark. Foto:

Av

Nye vurderinger fra Helsedirektoratet gjør at Norges Fotballforbund avlyser onsdagens privatlandskamp mot Israel.

DEL

Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

Beslutningen ble tatt onsdag formiddag, kun noen timer før avspark på Ullevaal stadion. Så sent som tirsdag bekreftet NFF at kampen ville gå som planlagt. Da hadde kommuneoverlegen i Oslo gitt klarsignal for at kampen kunne spilles til tross for at en spiller i den israelske troppen hadde testet positivt på koronaviruset.

Onsdag opplyser NFF at Helsedirektoratet kom med sine nye anbefalinger i et møte onsdag og i et påfølgende brev til Norges Fotballforbund.

– Det er selvsagt trist å avlyse en kamp timer før avspark. Det understreker samtidig alvoret i situasjonen vi står i. Over 500 landskamper i Europa er gjennomført denne høsten. Derfor er vi trygge på at protokollene gir den nødvendige smittevernfaglige rammen rundt kampene som spilles, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

– Når nå helsemyndighetene er usikre på risiko for spredning etter et smitteutbrudd i den israelske troppen og anbefaler å avlyse kampen, så følger vi selvsagt dette

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken