Fra 30 grader til 3050

SKUDDTRENING: Gjennom sitt engasjement i nigerianske Wonderboys Greater Tomorrow kunne tidligere Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen gi to spillere sjansen til å trene med Mjøndalen denne uken. Til høyre går Mjøndalens assistenttrener Hans Erik Ødegaard.

SKUDDTRENING: Gjennom sitt engasjement i nigerianske Wonderboys Greater Tomorrow kunne tidligere Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen gi to spillere sjansen til å trene med Mjøndalen denne uken. Til høyre går Mjøndalens assistenttrener Hans Erik Ødegaard. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I fjor involverte Dag Vidar Kristoffersen seg i et fotballakademi i Nigeria. Denne uken trener to av spillerne fra akademiet med Mjøndalen.

DEL

NEDRE  EIKER: I samarbeid med blant andre tidligere Strømsgodset-spiller Sunday Ibrahim er tidligere SIF-trener Dag Vidar Kristoffersen involvert i fotballakademiet Wonderboys Greater Tomorrow i Nigeria. I den sammenhengen fikk Isida og Ismala, to av spillerne ved akademiet, sjansen til å vise seg fram på europeisk jord.

LES OGSÅ: Solvoll til Modum

Offensive og kvikke

Rett fra Nigeria, hvor temperaturen er rundt 30 grader i disse dager, var det vanskelig å sette sitt preg på trening med landets ferskeste eliteserielag.

– Det er en fullstendig annen setting, med annen intensitet, kulde og kunstgress. De har klart seg helt greit, sier Kristoffersen.

Han poengterer at det viktigste for guttene er å bli kjent med hvordan fotball spilles i Europa. Og for Mjøndalen kan det være nyttig å ha gode tilknytninger til akademiet.

– Det så ut til å være gode spillere. Offensive og kvikke, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

LES OGSÅ: «Dere er gode, men vi er rimelig sikre på at vi er bedre»

Rolig med overgangene

Trolig er de nigerianske tenåringene i letteste laget for et MIF-lag med god tid. SIF-junior Hallvard Håskjold trener med laget, i tillegg til at det kommer en latvisk midtbanespiller med U21-landskamper for å vise seg fram denne uken. Men klubben forhaster seg ikke.

– Det handler om kartlegging. Vi har et enormt arkiv, som stadig blir større. Vi har satt en mal på hva vi ønsker, og det kommer inn en masse tips, sier Hansen.

LES OGSÅ: Sikker som banken

Kun én mangler fra 2014

Klubben har hele tiden etter opprykket uttalt at det viktigste er å beholde de spillerne som allerede var i klubben ved opprykket. Nå er 19 av 20 spillere under kontrakt, og kun Magnus Sylling Olsen, som var i klubben på lån fra HamKam, mangler. I tillegg har tidligere Ranheim-spiller Michael Stilson kommet inn. Dermed føler ingen i klubben at det er behov for raske grep på overgangsfronten de kommende ukene. spesielt hvis laget ikke gjør seg bort i kampen mot Odd fredag i neste uke.
 

PS: Det har gått noen uker siden Hansen måtte klippe håret som følge av opprykket. Nå blir det antakeligvis kortere tid mellom frisørbesøkene.
– Det blir ikke noe mer langt hår igjen. Det er historie, smiler Hansen.

LES OGSÅ: Mads Gundersen forlenger med Mjøndalen