Gå til sidens hovedinnhold

Fra i dag kommer ikke koronatestbilen til disse stedene

Koronatestbilen er Drammen kommunes drop-in tilbud. I sommer vil testbilen kun ha to stoppesteder.

DRAMMEN: Fram til nå har det vært mulig for Drammens innbyggere å drop-in teste seg for covid-19 på Fjell skole, knutepunkt Strømsø, Mjøndalen og Åssiden.

Fra og med 7. juni faller tilbudet i Mjøndalen og Åssiden bort. i tillegg endrer bilen stoppested på Strømsø melder Drammen kommune på sine nettsider.

Drop-in testing vil fortsatt være mulig på Fjell skole alle hverdager i juni mellom 11.00 og 12.45. Nytt stoppested fra mandag vil være på Strømsø torg. Her vil den mobile testbilen være tilgjengelig for drop-in testing alle hverdager fra klokken 14.00 til 17.00.

– Strømsø torg er et knutepunkt for reisende, og her vil vi naturlig treffe mange mennesker. Vi ønsker derfor å flytte testbilen hit, men vi vil også være til stede ved Fjell skole alle hverdager i perioden. Og ikke minst vil den ordinære teststasjonen på Sundland holdes åpent, sier avdelingsleder Liv Kristin Nordal Mikkelborg i Drammen kommune.

– Vi vurdere hele tiden hvordan vi på best mulig måte kan nyttiggjøre oss av denne ene testbilen. Vi er rigget slik at vi på kort varsel kan endre. Vi ønsker å være der vi naturlig kan nå mange mennesker. Kommunen har høstet gode erfaringer med testbilen så langt. Det er svært mange tester som teamet på bilen har tatt, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Teststasjonen på Sundland vil også være i drift gjennom sommeren. Her må du imidlertid bestille en time før du kan koronateste deg.

Kommentarer til denne saken