Undertegnede er herved i "mimremodus". I 2019 skal jeg ta kontakt med gamle venner. 

Hei ! Jeg vil bli en sosial og tilstedeværende venn igjen. Kanskje du er like håpløs som meg. Har du tenkt på vennskapene som nedgraderes til bekjentskap ?

Vennskap man mister på veien.  Invitasjoner som uteblir. Det er viktig å føle seg inkludert, verdsatt og husket på. Inviterer du fortsatt han som alltid melder avbud i siste liten ? Det gjør vondt når man blir utestengt litt etter litt. Gradvis. Du får en invitasjon, men stiller ikke opp. Du får en ny invitasjon, men kroppen orker ikke. Med tiden har invitasjonene stoppet opp. Mange kjenner seg dessverre igjen i dette. Mange mister venner når man får en sykdom. Mange mister venner når man sliter psykisk. Mange mister venner i svangerskapet. Mange mister venner når man blir foreldre. Vi har behov for ulike vennskap i livets faser. Men jeg tror vi kan være enige om at behovet alltid er der. Man trenger alltid et vennskap. Jeg er så heldig at jeg har ei bestevenninne som har vært en del av livet mitt i over tjue år. Vi deler mange minner og har vært med på hverandres oppturer og nedturer.

Hvem gleder seg over dine gleder? Hvor mange har du kontakt med fra skoledagene?

Les også: Vennene på internett

Selv har jeg fortsatt gode venner fra skolen, men jeg treffer dem mye sjeldnere enn jeg skulle ønske. Livet som tobarnsmor har gitt meg andre prioriteringer. Tiden strekker ikke til. "Ja, jeg vil se deg! Skal bare sjekke familiekalenderen."

Her kommer den skremmende ærlige sannheten: Mange hadde ikke vært en del av livet ditt uten Facebook. Uten sosiale medier hadde du ikke visst hvor hun jobber, hva kjæresten heter, når hun har termin, eller når hun skal gifte seg. For ti år siden hadde du visst alt først. Nå leser du om nyhetene i ettertid. Kjenner du deg igjen? Hvor mange av dine såkalte "venner" på Facebook, er du venn med? Hvem stiller opp når du trenger det?  Hvem gråter med deg i sorgen? Hvem får deg til å smile og le? 

Kanskje det nå er på tide at du innser at denne vennen har flyttet seg fra vennskap til bekjentskap. Det er ganske brutalt å kutte bånd. Før gikk vi hånd i hånd. Vi var nære venner, nå er du en jeg ikke kjenner.