Gå til sidens hovedinnhold

Friday-scoring mot Vålerenga – intens avslutning på Marienlyst

Det endte 1–1 mellom Strømsgodset og Vålerenga søndag. Det etter noen intense sluttminutter.

DRAMMEN: Strømsgodset viste tidvis svært gode takter da de tok imot Vålerenga på egen hjemmebane søndag. Matchen startet litt trådt for hjemmelaget, men etter en klassescoring av Fred Friday, var de blåkledde virkelig med på notene mot et av ligaens sterkeste lag.

Det tok ikke lange tiden før Vålerenga skulle vise seg å bli en tøff motstander for de marineblå søndag kveld. Oslo-laget, som i forkant av matchen lå på en 3. plass på tabellen, presset høyt fra start og kom til flere halvsjanser i de innledende minuttene av matchen. Godset la seg imidlertid ikke lavt av den grunn, men fikk ikke til noe særlig helt i starten av omgangen.

Til tross for at gjestene tilsynelatende hadde fått et godt grep om kampen innledningsvis, var det Godset som sto for kveldens første scoring. I det 19. minutt slo hjemmelaget tilbake og viste at de ble å regne med under matchen. Fred Friday klinte til på avstand fra venstresiden og plasserte kula i høyre hjørne. Det til enorm jubel fra hjemmefansen på Marienlyst. Blåtrøyene hadde dermed scoret på den ene sjansen de hadde kommet til i oppgjøret så langt.

Hjemmelaget hevet seg virkelig etter 1-0-scoringen og virket mer på hugget enn i de innledende minuttene. Det betalte seg stadig vekk med små muligheter for hjemmelaget. Friday, som sto for matchens første scoring, virket å bli farlig for gjestene og var involvert hver gang SIF nærmet seg noe foran mål.

Like før pause viste Tobias Fjeld Gulliksen seg nok en gang som et friskt pust for vertene. Han hadde tidligere stått for den målgivende pasningen da Friday banket inn kveldens første mål. Denne gangen forsøkte han selv og kom til et godt innlegg fra venstresiden inne i boksen. Den muligheten trillet så vidt utenfor nettmaskene.

Dermed sto det 0–1 til pause. Den første omgangen hadde startet litt trådt for de marineblå, men etter Fridays praktscoring hadde hjemmelaget hevet seg betraktelig.

2. omgang

Lagene kom på banen igjen med de samme spillerne som forlot kunstgresset før pause. Vålerenga kom til en god mulighet tidlig da Henrik Udahl havnet i god posisjon foran buret og forsøkte å heade forbi Myhra. Ballen trillet centimeter utenfor mål og SIF slapp med skrekken.

Ti minutter inn i omgangen var det Ari Leifsson som høstet applaus på Gamle gress. En besøkende spiller havnet nærmest alene foran mål, mens Viljar Myhra befant seg ved 16-meteren. Leifsson var imidlertid på vakt og fikk stoppet spilleren som var på full fart mot en utligning. Myhra virket temmelig lettet over det.

Etter en periode hvor gjestene hadde virket å være i flytsonen, kom omsider utligningen på Marienlyst. Gjestenes Tobias Christensen prøvde seg fra kloss hold fra høyresiden, men Viljar Myhra reddet sterkt. Deretter fikk Henrik Bjørdal tak i returen og banket kula i nettet fra ti meter. Dermed sto det 1–1 i kveldssola i Drammen by.

Vålerenga hadde hevet nivået i andre omgang og ga Strømsgodset langt større motstand enn før pause. Oppgjøret lå an til å bli en kamp helt til siste spilleminutt.

Like før ordinær tid fikk Fred Friday ballen i mål for andre gang under søndagens match. Spissen var imidlertid i offside og fikk ikke uttelling for den. Strømsgodset hadde hatt noen gode minutter, hvor både Mawa, Friday og Hove hadde kommet til sjanser.

Til tross for intense sluttminutter ble det ingen flere mål på Marienlyst. Det endte dermed med poengdeling mellom de to lagene.

– Ekstrem intensitet

Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund hadde kun godord å si om laget etter kamp.

– Vi framstår sånn som vi ønsker å framstå. Det er en ekstrem intensitet i det vi driver med, og vi får moment i kampen. Atmosfæren her på Marienlyst er helt rå når publikum og de som er rundt oss gir oss en ekstra dimensjon, sier han til Discovery.

Om innsatsen til Fred Friday, sier han:

– Han blir bare bedre og bedre i forhold til å sette presset. Han har en ekstrem arbeidsinnsats.

Kampfakta Strømsgodset - Vålerenga

Strømsgodset – Vålerenga 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Fred Friday (19), 1-1 Henrik Bjørdal (67).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Tobias Gulliksen, Strømsgodset, Osame Sahraoui, Sam Adekugbe, Vålerenga.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik (Moses Mawa fra 84.), Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Prosper Mendy – Johan Hove, Herman Stengel, Jack Ipalibo (Kristoffer Tokstad fra 64.) – Halldor Stenevik, Fred Friday, Tobias Gulliksen (Mikkel Maigaard fra 81.).

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui – Tobias Christensen (Seedy Jatta fra 82.), Henrik Udahl, Amor Layouni (Odin Thiago Holm fra 79.).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken